Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar kurban kesme ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. 

Kurban kesmek için belirli bir bütçeye sahip olamayanların ise bu konu ile ilgili merak ettiği birkaç nokta mevcut. Kurban kesmek isteyenleri merak ettiği konulardan biri de taksitle kurban kesmek caiz midir konusudur.

Taksitle kurban almak caiz midir sorusunu detaylı bir şekilde yanıtladık. İşte, detaylar…

Taksitle Kurban Kesmek Caiz Mi 2

Cihan Çanak babası kim? Aslen nereli? Cihan Çanak babası kim? Aslen nereli?

Taksitle Kurban Kesmek Caiz midir?

Kurban kesmek İslam dünyasında yapılması ve yerine getirilmesi zorunludur. Fakat herkes bu imkana sahip olamayabiliyor ve bu sebeple bazı kolaylıklar sağlanmaktadır. 

Kesilecek kurbanın ödemesini yapmakta zorlananlar ama yine de kurban kesmek isteyenler bu ödemeyi taksitle alınıp alınamayacağını araştırıyor. Peki, kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?

Taksitle kurban kesmek caiz midir sorusunun cevabını Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre cevaplayabiliriz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklama şu şekildedir: 

“Kurban ibadetinin geçerli olması için kişinin, ibadet amacıyla kendi mülkiyetinde bulunan belirli nitelikleri haiz bir hayvanı kesmesi gerekir. Mülkiyet ise hayvanı bizzat yetiştirme, hibe veya miras yolu ile olabileceği gibi satın alma yolu ile de gerçekleşebilir. Bu itibarla, taksitlendirme yolu ile satın alınan bir mal da alıcının mülkiyetine geçtiği için kurban kesmesini gerektirecek mali imkâna sahip olan kişinin bu yolla aldığı hayvanı kurban etmesinde bir sakınca yoktur.”

Özet olarak taksitle kurban alınabilir mi alınamaz mı sorusunun yanıtını, taksitle kurban almak caizdir şeklinde cevaplayabiliriz.

Taksitle Kurban Kesmek Caiz Mi 3

Diyanet Kurbana Taksit Yapıyor mu?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kurban kesme ibadetini yerine getirmek isteyenlerin kurbanlık hayvanı peşin ödeme şekli ile alabilecekleri gibi kredi kartına tek çekim veya vadeli bir şekilde alabileceğini duyurdu.

Kredi Kartı ile Kurbanlık Alınır mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu’na göre bedeli kredi kartıyla ödenen kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez.

Taksitle kurban kesmek caiz midir sorusunu yanıtladık!

Editör: Gulce Editor