Türk fast-food sektöründe öncü bir marka olan Tavuk Dünyası, kurulduğu günden beri durmadan büyüyor ve gelişiyor. Tüketicilerin beğenisini kalitesi ve lezzetiyle kazanan bu marka, sahipleri ve kurucularıyla birlikte, Türk markalarının dünya çapında nasıl başarılı olabileceğinin güzel bir örnek oluşturuyor. Peki Tavuk Dünyası sahibi kimdir? işte detaylar...

Tavuk Dünyası sahibi kimdir?

Tavuk Dünyası kime ait gibi sorular oldukça sorulmaya başlandı. Tavuk Dünyası'nın kurucusu Taylan Kaya'dır. Kendisi 2017'de kurucusu olduğu Tavuk Dünyası'nı devretmiştir. Taylan Kaya girişimcilik öyküsünü şu şekilde anlatmıştır:

Marketçi babadan ticarete

Biz Karslı'yız. 7 yaşındayken ailemle İstanbul’a taşındım. Babam Yaşar Bey, bir market sahibiydi. Uzun yıllar market işi yaptı ve biz üç kardeş de onun yanında ticaret öğrendik. Daha sonra toptancılık yapmaya başladık. Özellikle restoranlara malzeme sağlamada uzmanlaştık. Bir süre sonra restoran açmaya karar verdik. 2003 yılında malzeme verdiğimiz Sultanahmet Köftecisi’nin franchise’ı (bayilik yöntemiyle) olduk. Bu iş bize çok zevk verdi ve bu marka ile 18 restorana ulaştık. 80 restoranlık bir zincirin 18 restoranı bizimdi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de restoranlarımız oldu.

Önce bize güldüler

Sultanahmet Köftecisi’nin sahibi değişince bizimle uyumlu olmayan bazı değişiklikler yaşandı. Biz de bu markayı bırakıp ‘Köfteci Ramiz’ ile anlaşmaya karar verdik. Şimdilik 8 tane Köfteci Ramiz’imiz var ve bu işi ağabeyim yönetiyor. Uzun yıllar restoran deneyimi kazanınca kendi soslarımızı oluşturmuştuk. Tavukta da bazı tarifler geliştirmiştik ve altyapımız kendiliğinden hazırlanmıştı. Nihayet ‘kendi markamızı yaratmanın vakti geldi’ dedik. Ben ve küçük kardeşim Mustafa, iki de ‘yatırımcı ortak’ bulup Tavuk Dünyası için 2012’nin başında harekete geçirdik.

Danla Bilic yeni sevgilisi kim 2024? Danla Bilic sevgilisi Doğan Alemdar kimdir? Danla Bilic yeni sevgilisi kim 2024? Danla Bilic sevgilisi Doğan Alemdar kimdir?

Tavuk Dünyası Sahibi Kimdir Nerelidir Serveti Ne Kadar Tavuk Dünyası Kime Ait (3)

Her restoranda 15 kişi çalışıyor

Tavuk Dünyası Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd.'nin Genel Müdürü olan Taylan Kaya, Maltepe’de üretim tesislerini kurduklarını ve burada 21 kişiye iş imkanı sağladıklarını söylüyor. Kaya, “2013 yılında 17 adet yeni ‘Tavuk Dünyası’ açmak için anlaşmalar yaptık. Şu an 18 şubemiz var ve bunların yarısı bize ait, diğer yarısı ise franchising sistemiyle çalışıyor. Her bir restoranda ortalama 15 kişi çalışıyor. 2012’nin sonunda bu marka altında istihdam edilen kişi sayısı yaklaşık 500’e ulaşacak.” diyor.

Taylan Kaya şuan ''Doyuyo'' adlı adlı yemek restoranının sahibidir.

Tavuk Dünyası’nın şuan için iki ortağı var. Ortakların isimleri ve payları şu şekilde:

  • %79,73 Global Restaurant Investments
  • %15,97 Hakan Ceylan

Global Restaurant Investments, Tavuk Dünyası’nın %79,73’üne sahip olan Hollanda merkezli bir şirket. Şirket, Mediterra Capital adlı fonun bir parçası olarak çalışıyor. Mediterra Capital, Türkiye’de tanınan bir yatırım fonu. Türkiye’de uzun zamandır önemli yatırımlar yapıyor. 2011 yılında kurulan fon, dünyada 30 milyar dolar değerinde 30 şirkete yatırım yaptı. Fonun Tavuk Dünyası haricinde Türkiye’deki yatırımları ise şu şekilde:

  • Söke Un
  • Arzum
  • Logo İş Çözümleri
  • Mobiliz
  • Terra Pizza
  • Dürümle
  • Elba Bant
  • Pidem
  • Mikro Ödeme
  • Arkel

Yüzde 15,97 payı bulunan Hakan Ceylan ise şirketin kurucu ortağıdır.

Tavuk Dünyası Sahibi Kimdir Nerelidir Serveti Ne Kadar Tavuk Dünyası Kime Ait (2)

Hakan Ceylan'ın serveti ne kadar?

Hakan Ceylan hakkında bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle net serveti bilinmemektedir.

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek