En popüler video içerik paylaşım uygulamalarından biri olan TikTok'ta çok sevilen videolar kaydedilerek çeşitli sosyal medya platformlarında da paylaşılıyor. Fakat TikTok videosu indirirken videoda TikTok filigranı da geliyor. Bu filigranı kaldırmanın yollarını ise birçok kullanıcı arıyor. Peki, TikTok yazısı olmadan nasıl kaydedilir, anlattık! 

Filigransız Tiktok

Tiktok Yazısı Olmadan Nasıl Kaydedilir?

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri de TikTok’dur. Bir milyardan fazla kullanıcısı ile her gün daha çok büyümekte ve hayatımızda daha büyük bir yer kaplamaktadır.

TikTok kullanıcılarına kısa videolar çekebilmek için imkân sunmaktadır. Sosyal medya kullanıcıları da bu videoları zaman zaman Instagram, Facebook ve Youtube gibi farklı platformlarda paylaşmaktadırlar. Böyle paylaşımlarda videoların üstünde Tiktok filigranı bulunmaktadır.

Bu filigranın nasıl kaldırılacağı da kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki, TikTok yazısı olmadan nasıl kaydedilir, adım adım anlattık!

Tiktokta Filigran Nasıl Kaldırılır?

Tiktok, paylaşılan bu videolara hem tanınırlığını artırmak hem de içeriklerin Tiktok tarafından yayınlandığını belirtmek için videolara otomatik bir şekilde filigran eklemektedir. Hem paylaşan kullanıcının hesap adı hem de Tiktok’un amblemini içeren bu filigranlar içeriklerin de korunmasına yardımcı olur.

Bu filigranlar otomatik atandığı için belirli uygulamalar veya internet siteleri kullanarak filigranları kaldırmak oldukça kolay olmaktadır.

Tiktok filigranlarını kaldırmak için kullanılabilecek popüler uygulama ve internet siteleri şu şekildedir:

  • Snaptik
  • Remove & Add Watermark App
  • Video Eraser App
  • Kapwing

TikTok yazısı olmadan nasıl kaydedilir sorusunun cevabı için bu uygulama ve internet siteleri ile Tiktok filigranları rahatça kaldırılabilmektedir.

Filigransız Tiktok 2

Tiktok Video İndirme Nasıl Yapılır?

Bir milyarı aşkın kullanıcı sayısı ile Tiktok günümüzde oldukça yoğun kullanılan bir sosyal medya platformudur. Kısa videolar paylaşılmasına olanak sağlayan Tiktok’dan video nasıl indirilir merak ediliyor.

Tiktok’dan video indirmek şu şekilde mümkündür:

Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya Yöresel ayakkabı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
  1. Tiktok uygulamasından indirmek istediğinizi videoya gidin.
  2. Videonun yanındaki paylaş düğmesine basın.
  3. Videoyu kaydet seçeneğini seçin.

Eğer video kaydetme seçeneği yoksa, içerik üreticisi videoyu kaydetmeye izin vermediğini göstermektedir. Kullanıcılar kendi videolarını kimin indirebileceğini ayarlayabilmektedir. Bunu da menü üzerinden ayarlar ve gizlilik bölümünden video indirme ayarıyla yapabilmektedir.

Tiktoktaki Bir Videoyu Nasıl İndirebilirim?

Tiktok kullanıcılarına videolar oluşturma ve oluşturulan videoları paylaşma gibi seçenekler sunmaktadır. Başka kullanıcıların videolarını paylaşmak ve hatta o videoyu indirmek isteyen kullanıcılar bunu rahatlıkla yapabilmektedir.

Videoyu indirmek isteyen kullanıcılar öncelikle indirmek istediği videoya gitmelidir. Videoda paylaş sekmesini seçip videoyu kaydet diyerek rahatlıkla videoları indirebilirler.

Filigransız Tiktok 3

Tiktok Filigran Kaldırma Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar indirdikleri videolarda Tiktok filigranını göreceklerdir. Bu filigranı kaldırmak isteyen kullanıcılar ise bunu internet siteleri ve uygulamalar ile yapabilmektedirler. Bunun için Snaptik, Kapwing, Video Eraser App gibi siteler ve uygulamarı kullanmak mümkündür. Bu uygulamalar ve siteler kullanıcılara filigranları kaldırırken yönergeler sunmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Tiktok yazısı olmadan nasıl kaydedilir sorusu dışında merak edilen diğer sorular da şu şekildedir:

Tiktok Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tiktok, Çin’de bilinen ismiyle Douyin bir video oluşturma, paylaşma ve canlı yayın yapma platformudur. Paylaşılan videolar musical.ly bazında olup 2016 yılında ByteDance tarafından piyasaya sürülmüştür.

Tiktok üzerinden on beş saniye ile üç dakika arasında videolar çekebilmek mümkündür. Tiktok üstünden video çekmek için anasayfanın altında ve ortasında yer alan “+” simgesine basmak yeterlidir.

Tiktok Hangi Ülkelerde Yasak?

Tiktok bazı ülkelerde yasaklanmıştır. Gerek siyasal sebepler gerekse uygunsuz içerikler bahane edilerek yasaklanan Tiktok Türkiye’de de bir dönem bu yasaklara maruz kalmıştır.

Tiktok’un yasaklandığı ülkeler şu şekildedir:

  • ABD (Kısa Süreli Yasaklama)
  • Hindistan (Kalıcı Yasaklama)
  • Endonezya (Kısa Süreli Yasaklama)
  • Pakistan (Kalıcı Yasaklama)
  • Bangladeş (Kısa Süreli Yasaklama)
  • Suriye (Kalıcı Yasaklama)
  • Türkiye (Kısa Süreli Yasaklama)

Türkiye’de de yasaklanan Tiktok’un yasaklanmasının sebebi Kahramanmaraş depremi olmuştur. 8 Şubat ve 9 Şubat arası Tiktok’a erişim engeli gelmiştir. Bu engelin deprem hakkında manipülasyonları engellemek olduğu bildirilmiş olsa da ikincil kaynaklar farklı sebepler sunmaktadır.

Editör: Gulce Editor