Bu yıl 6 Temmuz'a denk gelen Uluslararası Kooperatif Günü'nün münasebetiyle Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekci önemli açıklamlarda bulundu. Tüfekci, ''Sürdürülebilir bir gelecek için en doğru yol kooperatifçiliktir''dedi.

Antalya'da korkutan deprem! Antalya'da korkutan deprem!

 Tarihte ilkkez 1923 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından düzenlenen “Uluslararası Kooperatifler Günü'' her yıl Temmuz ayının ilk cumartesi günü farklı temalarda kutlanmaktadır. Kooperatiflerin bu yıl ki teması ise''Kooperatifler Herkes için Daha İyi Bir Gelecek İnşa Ediyor'' olarak belirlendi.

Sarıgöl üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, 6 Temmuz Uluslararası Kooperatifçilik Günü'nde açıklamalarda bulundu. Kooperatifçiliğin sosyo ekonomik kültürün birrer sacayanın olduğunun altını çizden Tüfekci, hem üreticiler hemd tüketicilerin uygun koşulları oluşturmak için en sağlıklı organize sistemi kooperatifçiliktir'' dedi.

Tüfekci, yaptığı açıklamada, '' 2024  Uluslararası Kooperatifçilik Günü teması “Kooperatifler Herkes için Daha İyi Bir Gelecek İnşa Ediyor” olarak belirlendi. Uluslararası Kooperatifler Günü, işletmelerimizin herkes için daha iyi bir gelecek inşa ettiğini güçlü bir şekilde ifade etmek için eşsiz bir fırsattır. Yeni nesillerle el ele, cinsiyet eşitliği ve güçlü bir yenilikçi iz ile insana yakışır işler yaratmak. Doğuştan gelen sosyal sorumlulukla, insanları ve çevreyi sahnenin merkezine koymak. Üreticiler ve tüketiciler için en uygun koşulları yaratmak.
Her topluluğun doğal, beşeri ve finansal kaynaklarını ortak iyilik peşinde eğitmek, onlara bakmak ve yönetmek.
Sosyal ekonomik ilişkileri bu şekilde organize etmenin 200 yıllık kanıtlanmış bir geçmişi vardır ve bugün sosyal, ekonomik ve çevresel konularda sürdürülebilir bir geleceğe giden en doğrudan yol kooperatifçiliktir
'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan