Cumhur İttifakı Ankata Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı iel ilgili bir soruya verdiği cevap sonrası serveti merak konusu oldu. Peki, Turgut Altınok mal varlığı ne? Serveti kaç? Zengin mi? Turgut Altınok mal varlığı hakkında ne dedi? Turgut Altınok'un babası zengin miydi?İşte detaylar...

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Cumhur İttifakı Ankara Büyükeşhir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı net olarak bilinmemektedir. Bir gazetecinin mal varlığını açıklamayacak mısınız sorusu üzerine Altınok, Kendi istediğim zaman açıklayacağım, mal bizim değil, Allah'ın, biz emanetçisiyiz'' dedi.

Turgut Altınok'un serveti kaç?

Turgut Altınok'un serveti hakkında araştırmalar bu sözlerden sonra dahada alevlendi. TurgutAltınok'un serveti kesin olarka bilinmemektedir. Ancak, 1994 yılında Ankara Keçiören Belediye Başkan adaylığında bir gazetenin manşetlerine, Ankara'nın en zengin Belediye Başkan adayı olarak konu olan Altınok'un mal varlığı merak konusu.  Altınok, adaylığında ve belediye başkan döneminde özel işleri için belediyenin bütçesinin kullanmadığını özel arabasının dahi belediyenin önünde olduğunu açıklamıştı. 

Turgut Altınok'un babası zengin miydi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un mal varlığı tartışmaları sonrası vatandaşlar, Turgut Altınok'un Babası ve ailesi zengin miydi? Sorusunun cevabını araştırıyor. Turgut Altınok'un ailesi çok zengin bir aile değildi, Turgut Altınok bugünkü geldiği konuma tamamen kendi gayretleriyle geldi.

Turgut Altınok siyasete nasıl girdi?

1962 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde doğan Turgut Altınok, İlkokulunu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimi için gittiği Azerbaycan'da Hukuk eğitimi aldı. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkıları nedeniyle Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi aldı.

Turgut Altınok siyasete Ülkü Ocaklarında başladı. 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı'na, ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine seçildi. Aynı dönemde Milliyetçi Hareket Partisi'nde de görev alan Altınok,  ilk defa 1994 yerel seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 1999 yılında ise Fazilet Partisi'ne katılarak yeniden aday olan Altınok birkez daha  Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

28 Şubat süreci sonrası AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı yarışını kaybeden Altınok, 2013 yılında AK Parti'den istifa etti. 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'ye dönerek Keçiören Belediye Başkanı seçildi. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde ise AK Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Kaynak: Haber-Hatice Zeybek