Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri’nde kazılar devam ediyor. Kültür Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu projeye destek veriyor. Ören yerini ziyaret edenler, 4 bin yıllık tarihi görüyor ve Ziyaretçi Merkezi’nde kazılarda bulunan eserleri inceliyor.

Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri’nde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu’nun kazıları devam ediyor. Kazıda 6 bin yıllık tarihi bulgular ortaya çıkıyor. Ziyaretçiler, kazı alanını ve Ziyaretçi Merkezi’ni gezip bilgi alabiliyorlar. Kültepe'yi gezen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Fethi Şener, "Bu güzel yeri hocamız gezdirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Çok değerli ve çok tarihi bir yer. Milattan öncesine kadar dayanan bir yer. Burada tabletleri gördük, çeşitli kalıntıları gördük. Bu güzel yeri herkesin görmesini isterim. Ziyaretçi merkezini çok güzel buldum. Hem görsellik hem tarihi açıdan çok güzel bir şekilde sunulmuş. Kesinlikle tavsiye ederim, herkesin görmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Kültepe'yi çok sevdiklerini belirten bir diğer ziyaretçi Nisa Nur ise, "Kültepe'ye geldik ziyaret için. Gezdik, gayet beğendik. Müze şeklinde yeni bir yer açılmış" dedi.