Karayipler’de bulunan Turks ve Caicos adaları için akla gelen ilk soru “Turks ve Caicos Adaları Türk mü?” olmaktadır. Bu yazımızda sizin için Turks ve Caicos Adaları hakkında bu ve bunun gibi soruları cevaplayacağız.

Turks Caicos Adalari

Turks ve Caicos Adaları Türk Mü?

Britanya’ya bağlı olan ve Karayipler’de yer alan Turks ve Caicos Adaları neden Türk ismi geçiyor diye merak ediliyor.

Turks ve Caicos Adaları, adını adada bulunan Turk’s cap kaktüsünden ve yerlilerinin Taino dilinde “adalar dizisi” anlamına gelen caya hico’dan almaktadır. Melocactus Intortus diye isimlendirilen Turk’s cap kaktüsleri 18-19. Yüzyıl Osmanlısı’nda Türklerin giydiği fese benzediği için bu ismi almıştır. Turks ve Caicos Adaları Türk mü sorusunu hayır diye cevaplamaktayız.

Turks ve Caicos Adaları Nerede?

Turks ve Caicos Adaları Karayipler’de bulunan ve Britanya’nın Denizaşırı topraklarına bağlı olan iki takımadadan oluşmaktadır. Turks ve Caicos Adaları ile birlikte Bahamalar beraber Lucayan Adaları’nı oluşturmaktadır.

Caicos Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?

Turks ve Caicos Adaları Karayiplerde bulunan Lucayan Adaları’na bağlı takım adalardan biridir. Turks ismi Melocactus Intortus adlı Turk’s cap kaktüslerinden geliyorsa Caicos ne demek Türkçe anlamı nedir?

Lucayan Adaları’nda yaşayan Taino halkının dilinde caya hico “Adalar dizisi” anlamına gelmektedir. Caico ismi de bu şekilde Taino dilinden gelip Türkçe’de “Adalar dizisi” anlamını taşımaktadır.

80 yaşındaki delikanlı gençlere taş çıkartıyor: "Gençler 'bacağım ağrıyor' diye sızlanıyor" 80 yaşındaki delikanlı gençlere taş çıkartıyor: "Gençler 'bacağım ağrıyor' diye sızlanıyor"

Turks Caicos Adalari 3

Turks ve Caicos Adalarına Nasıl Gidilir?

Eşsiz doğası, temiz çevresi, masmavi denizi ve bembeyaz kumsalları ile Turks ve Caicos Adaları Karayipler’de bulunan önemli tatil noktalarından biridir. Her yıl milyonlarca insanın tercih ettiği tatil noktalarından biri olan Turks ve Caicos Adaları yılın her ayı misafirlere ev sahipliği yapabiliyor.

O halde Turks ve Caicos Adalarına nasıl gidilir? Turks ve Caicos Adalarına Türkiye’den 2 aktarma ile gidebilmek mümkündür. Sizi götürecek havayolu firmalarına bağlı olarak aktarmaların yapılacağı havalimanları değişiklik gösterebilmektedir. Aktarmalar dahil tüm yolculuk ortalama 30 saat sürebilmektedir.

Türkiye’den Turks ve Caicos Adalarına yapılan uçuşlar en sık İstanbul, İzmir ve Ankara’dan gerçekleşmektedir. Turks ve Caicos Adalarına gelen turistler ise çoğunlukla Providenciales şehrine uçmaktadır.

Adalara gelen misafirler yolculuklarına turkuaz renkli lagünlerle eşsiz bir güzelliğe sahip Chalk Sound Milli Parkı’ndan başlayabilirler. Aynı şekilde dünyanın en iyi plajlarından biri olan Grace Bay Beach dalış, sörf, güneşlenme ve hem kara hem de deniz geziler yapma imkânı sunuyor.

Turks Caicos Adalari 4

Turks ve Caicos Adaları Vize İstiyor Mu?

Karayipler’in incisi olan Turks ve Caicos Adaları, Bahamalar ile birlikte Türk turistler dahil birçok turist için ilgi çekici tatil noktalarından biri olmuştur. Bu yüzden de akıllara Turks ve Caicos Adaları vize istiyor mu sorusu gelmektedir.

Turks ve Caicos Adaları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istememektedir. Turks ve Caicos Adaları Türk pasaportuna sahip kişilerin vizesiz gidebileceği 117 ülkeden birisidir. Türk vatandaşlarına 90 gün vize muafiyeti sunulmaktadır.

Turks Caicos Adalari 5

Sıkça Sorulan Sorular

Turks ve Caicos Adaları Türk mü sorusuyla birlikte diğer merak edilenleri de yanıtladık!

Turks ve Caicos Adaları Nerede ?

Bahamalar’ın güneydoğusunda kalan Turks ve Caicos Adaları batıda Küba, kuzeydoğuda Amerika Birleşik Devletleri, güneyde Haiti ve Dominik Cumhuriyeti ile komşudur. Tropikal deniz iklimine sahip olan ülkede tüm yıl yüksek sıcaklıklar gözlemlenmektedir. Ayrıca Turks ve Caicos Adaları Bahamalar ile birlikte Lucayan Adaları’nı oluşturmaktadır.

Turks ve Caicos Adaları’nda Gezilecek Yerler Nereler?

Tropikal iklimi, tertemiz ve masmavi denizi, eşsiz doğası ile Turks ve Caicos Adaları’nda gezilecek farklı farklı noktalar bulunmaktadır. Chalk Sound Milli Parkı adalardaki turunuz için iyi bir başlangıç noktası olup yüzlerce küçük kayalığa sahiptir.

Grace Bay Beach dünyanın en iyi plajlarından biri olarak ziyaretçilerine sakin bir atmosfer sunup sörf yapma, güneşlenme ve dalış gibi imkanlar sunmaktadır.

Bight Reef su altı yaşamına tanıklık etmek isteyenlerin uğrak noktasıdır ve dünyadaki en popüler resiflerden birisidir. Burada kaplumbağaları, vatoz balıklarını, papağanları, kelebek balığını, şeritli mercan karidesini ve daha birçok canlıyı görebilirsiniz. Lüks bir yerleşim yeri olan Turtle Cova ise alışveriş yapmak isteyen ziyaretçiler için ideal.

Editör: Gulce Editor