Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası  haline geldi.   Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen telefonları uçağa bindiğimiz zaman kapatmak veya uçak moduna almak zorunda kalıyoruz. Peki, telefon uçak modundayken arama gelir mi? veya uçak modundayken arama neden gelir gibi sorular  bu bakımdan merak konusu oldu. Gelin birlikte bu soruların cevaplarına bakalım.

Uçak Modunda Arama Gelir Mi?

Telefonu uçak moduna aldığımız zaman herhangi bir çağrının gelmesi mümkün değil. Telefonlar uçak moduna alındığı  zaman sinyaller kesilerek herhangi bir arama veya mesajın gelmesi engellenmektedir. Durum böyle olmasına rağmen bazı vatandaşların kafasında halen bazı soru işaretleri bulunmakta.  Bu bakımdan uçak modunda arama gelir mi gibi soruları arama motorlarına aratmakta. Bu sorunun  cevabını yukarıda vermiş olsakda tekrar hatırlatmakta fayda vardır. Telefon uçak modundayken arama veya mesaj gelmesi mümkün değil.

Telefonardaki uçak modunun amacı, telefonu sinyallerini keserek aramalara ve mesajlara kapalı hale getirmektedir. Bu şekilde telefonumuzu kapatmadan uçak yolculuğunda telefonumuzla ilgilenebiliriz.  Telefonun yaydığı radyo frekansları uçuşu için tehlikeli olduğu için,  güvenliğimiz için telefonları uçak modun almak zorundayız. Öte  yandan telefonu uçak modunu, günlük hayatımızda aramlara kapatmak içinde kullanabiliyoruz.

Adsız Tasarım (7)

Uçak Modunda Neden Arama Gelir?

Telefon uçak modundayken arama gelmesi normal şartlarda mümkün değildir ancak bazı istisnai durumlar olabiliyor.  

Uçak modu, telefonun kablosuz özelliklerini devre dışı bırakır.  Yani telefonun gelen çağrıları alabilmesi  veya iletebilmesi için kablosuz bağlantının açık olması gerekir.  Bu durumda telefonunuz çağrı almaz ancak wifi özelliğiniz açık kamışsa durum değişir.

 Telefon Wifi ağına bağlı olduğu zaman, WhatsApp gibi uygulamalardan telefonunuza çağrı gelebilir.  Telefonunuza hiç bir şekilde çağrı  gelmesin istiyorsanız eğer, telefonu uçak moduna aldığınız zaman wifiye bağlamayın.

Acil durum çağrıları telefonunuz uçak modunda olsa bile size ulaşır. Acil durum çağrıları hayati bir öneme sahip olduğundan dolayı, telefonunuza iletilir. 

Normal şartlarda, uçak modunda telefonunuza çağrı gelmesi mümkün değidir ancak, acil durum çağrıları size ulaşabilir. Telefonunuz uçak modundayken acil durum cağrıları dışında başka çağrı almanız pek mümkün değil. 

Bu bakımdan bazı ülkelerde, acil durumlar için hızlı yardım yapabilme yasal bir gerekliliktir. Acil bir durum çağrısı geldiğinde normal çağrıdan farklı olarak telefon uçak modunda olduğu için uçağın elektronik sistemlerine zarar verme riskini en az seviyeye indirir.   

Adsız Tasarım (8)

Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti

Kaynak: Haber Merkezi