10 Kasım Atatürk'ü anma gününde sosyal medya platformu Tik Tok'tan Atatürk'e yönelik sözleriyle gündem olan Erzurumlu Üçler Dönerin Sahibi Mustafa Atmaca kimdir? Atatürk'e ne dedi? Hakaret mi etti? Tutuklandı mı? İşte detaylar....

Üçler dönerin sahibi Mustafa Atmaca Kimdir? 

Erzurum'da döner restoranları sahibi Mustafa Atmaca, Erzurumlu Hacı Dönerci olarak tanınıyor. TikTok’ta 641 bin hayranı olan Erzurumlu Hacı Dönerci, sosyal medyada ‘Hacı’nın yağ akımı’ videolarıyla popüler oldu. 

Mustafa Atmaca Atatürk'e ne dedi?

TikTok’ta canlı yayın yapan Erzurumlu dönerci Mustafa Atmaca, 10 Kasım 2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna katkıda bulunanlara hakaret etti. Atmaca, Atatürk ve arkadaşlarını “laikliği getiren o köpekler” ve “toprak kaybeden köpekler” olarak adlandırdı . Bu sözler, sosyal medyada büyük bir kızgınlık yarattı ve Atmaca’nın işletmesi boykot edildi. Atmaca, laiklere “Siz İsrail’e gideceksiniz” dediği için eleştirileri daha da artırdı. Atmaca, daha sonra polis tarafından gözaltına alındı ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzurumlu Hacı Dönerci Mustafa Atmaca Tutuklandı mı?

Sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözler sonrası Mustafa Atmaca, Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa Atmaca Hangi cemaatten?

Erzurmlu Hacı Dönerci Mustafa Atmaca'nın hangi cemaatten olduğuna dair kesin bir bilgi yoktur.

Üçler Döner nerede?

Üçler Dönerin nerede olduğu araştılıyor. Üçler Döner,  Erzurum'un Palandöken ilçesindeki bir döner ve iskender salonudur. Mustafa Atmaca, sahibi olduğu Üçler Döner’de, Erzurum yöresine özgü etlerle hazırlanan lezzetli döner, pide ve tereyağlı Üçler İskender sunmaktadır. Üçler Döner, 2014 yılından beri müşterilerine yeni bir konseptle hizmet vermektedir.