Üzerlik otu, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu’da yetişen, fosfor açısından zengin ve mistik bir etkiye sahip olduğuna inanılan bir bitkidir. Bu  mistik etkisi üzerlik otunu insanlar tarafından merak edilen bir bitki yapıyor. İşte Üzerlik otu nedir? Üzerlik otu faydaları nedir? Üzerlik otu nazardan korur mu? Üzerlik otu tütsüsü ne işe yarar? Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Üzerlik otu nedir? Üzerlik otu faydaları nedir?

Üzerlik otunun faydaları arasında solunum yollarını açması, bağırsak sağlığını desteklemesi, baş ağrısı ve adet düzensizliği gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi, serotinin hormonunu artırarak sakinleştirmesi ve nazar ve kötü enerjiyi uzaklaştırması sayılabilir. Üzerlik otu, tohumları veya yaprakları yakılarak tütsü olarak kullanılabilir. Üzerlik otu çayı da demleyerek içilebilir. Üzerlik otunun aşırı tüketimi veya yanlış kullanımı bazı yan etkilere neden olabilir.

Bu nedenle hamileler, emzirenler, çocuklar, alerjisi olanlar veya kronik hastalığı bulunanlar üzerlik otunu kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Üzerlik otu nazardan korur mu Üzerlik otu tütsüsü ne işe yarar

Üzerlik otu nazardan korur mu? Üzerlik otu tütsüsü ne işe yarar?

Üzerlik otu, nazarın etkisinden kurtulmak için evlerde yakılan ve kötü enerjiyi temizlediğine inanılan bir bitkidir. Üzerlik otu yakmak, eski bir gelenek olup, pek çok kişi tarafından doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Üzerlik otu tütsüsü, evlere bolluk ve mutluluk getirdiği gibi, solunum yollarını rahatlattığı, serotinin hormonunu yükselterek huzur verdiği ve stres, kaygı, endişe gibi duyguları azalttığı da iddia edilmektedir. Üzerlik otu yakmak için, üzerlik tohumlarını bir kapta ateşe vermek ve dumanın istediğiniz alana ulaşmasını sağlamak yeterlidir. Üzerlik otunun fazla tüketimi veya yanlış kullanımı bazı yan etkilere sebep olabilir.

Üzerlik otu nazardan korur mu

Bu yüzden hamileler, emzirenler, çocuklar, alerjisi olanlar veya kronik hastalığı bulunanlar üzerlik otunu kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Ayrıca üzerlik otu tütsüsünün dumanının beyin için zararlı olan bir bileşiği dengelediği ve rahatlama sağlayan bir hormonu arttırdığı da bilinmektedir.

Tütsü olarak kullanılan diğer bitkiler:

Adaçayı

Sedir

Tatlı ot

Günlük ağacı

Mür

Gül

Lavanta

Ardıç 

Aşırı sıcak kalp krizine ve böbrek yetersizliğine sebep olabilir Aşırı sıcak kalp krizine ve böbrek yetersizliğine sebep olabilir

Bu bitkilerin çeşitli kokuları ve faydaları vardır. Mesela adaçayı tütsüsü ortamdaki enerjiyi arındırmak için, sedir tütsüsü yeni yerleşilen evlerdeki enerjiyi temizlemek için, tatlı ot tütsüsü olumlu enerjileri çekmek için, günlük ağacı tütsüsü meditasyon ve şifa çalışmalarında kullanılır. Gül tütsüsü aşk ve sevgiyi yansıtmak, lavanta tütsüsü uykusuzluk ve depresyona yardımcı olmak, ardıç tütsüsü baş ağrısı ve kemik ağrısı hafifletmek için seçilebilir. 

Kaynak: Haber Merkezi