Bu akşam Beyaz TV'de yayınlanacak olan aksiyon severlerin çok beğeneceği Vatansever (The Patriot) filminin konusu ne?  Gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık...

Vatansever (The Patriot) filminin konusu ne?

1776'daki Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında , Fransız ve Hint Savaşı gazisi ve yedi çocuklu bir dul olan Yüzbaşı Benjamin Martin, Kıta Ordusunu destekleyen bir vergi için Güney Carolina Genel Kurulunda oy kullanmak üzere Charlestown'a çağrılır . Büyük Britanya'ya karşı savaştan korkan ve kendisi bunu yapmadığında başkalarını savaşmaya zorlamak istemeyen Benjamin çekimser kalır, ancak oylama geçer ve Benjamin'in en büyük oğlu Gabriel, babasının isteklerine karşı orduya katılır.

Vatansever (The Patriot) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (5)

İki yıl sonra Charlestown İngilizlerin eline geçer ve yaralı Gabriel eve haber taşıyarak döner. Martinler, Albay William Tavington liderliğindeki İngiliz ejderhalarının Gabriel'i casus olarak asmak niyetiyle tutuklamaya gelmesinden ve Benjamin'in Afrikalı Amerikalı eski kölelerini İngilizlere baskı yapmadan önce, yakınlardaki bir savaşta yaralanan hem İngiliz hem de Amerikalılarla ilgileniyor. ordu. Tavington, Gabriel'in kardeşi Thomas'ı serbest bırakmaya çalışırken vurarak öldürür ve Martins'in evinin yakılmasını ve tüm yaralı Amerikalıların idam edilmesini emreder. İngilizlerin ayrılmasının ardından Benjamin ve iki küçük oğlu, Gabriel'i tüfeklerle taşıyan İngiliz konvoyunu pusuya düşürür . Benjamin, çocuklarının önünde İngiliz birliklerinin biri hariç hepsini ustaca ama acımasızca katleder. Hayatta kalan kişi Tavington'a saldırıyı anlatır ve bu da Benjamin'e "Hayalet" lakabını kazandırır.

Vatansever (The Patriot) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (2)

Gabriel Kıta Avrupası'na yeniden katılır ve Benjamin kısa süre sonra onu takip eder ve küçük çocukları Benjamin'in yengesi Charlotte'un bakımına bırakır. Seyahat ederken, General Horatio Gates komutasındaki Amerikan askerlerinin ve milislerinin Camden Muharebesi'nde İngiliz Ordusu ile çatışmasına tanık oluyorlar . Benjamin, disiplinsiz ve deneyimsiz adamların iyi eğitimli İngiliz müdavimleriyle açık alanda savaşmasının aptallığına dikkat çekiyor; Kıta Avrupası'nın kararlı bir şekilde bozguna uğraması şaşırtıcı değil.

Benjamin, savaş tecrübesi nedeniyle onu bir milis birimi kurmak üzere albay olarak atayan ve Gabriel'i babasının komutası altına veren eski komutan Albay Harry Burwell ile tanışır . Benjamin, sürekli bir gerilla savaşı kampanyasıyla Lord Cornwallis'in alaylarını zayıflatmakla görevlendirildi . Fransız Binbaşı Jean Villeneuve milislerin eğitimine yardım ediyor ve daha fazla Fransız yardımı sözü veriyor. Gabriel babasına Villeneuve ve diğerlerinin neden sık sık Fort Wilderness'tan bahsettiğini sorar. Cevap vermekte tereddüt eden Benjamin sonunda anlatır. Benjamin ve diğer birkaç asker, İngiliz Ordusunda savaşırken, Fransız askerlerinin İngiliz sömürgecilere karşı zulüm yaptığını keşfetti. Öfkelenerek geri çekilen Fransızları Fort Wilderness'ta yakaladılar ve ikisi dışında hepsini öldürdüler. Hayatta kalanlar, yoldaşlarının kafalarını toplamak ve onları Cherokee'ye sunmak zorunda kaldılar , bu da kabileyi Fransızlara ihanet etmeye ve İngilizleri desteklemeye ikna etti. Benjamin, bunun ardından kendisine bir kahraman gözüyle bakıldığını, ancak kendisini asla affetmediğini ve her gün Allah'tan af dilediğini söyledi .

Vatansever (The Patriot) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (3)

Benjamin'in milisleri, Cornwallis'in bazı kişisel eşyaları ve iki Büyük Danimarkalı da dahil olmak üzere birçok İngiliz devriyesini ve tedarik kervanını pusuya düşürüyor ve Cornwallis'in ihtiyaç duyduğu köprüleri ve feribotları yakıyor. Cornwallis öfkeyle Tavington'u başarısızlıklarından dolayı suçluyor, ancak Benjamin, Cornwallis'in yakalanan adamlardan bazılarını serbest bırakmak için onursuz ve utanç verici bir hile olarak algıladığı şeyi kullandıktan sonra, isteksizce Tavington'un saldırıları önlemek için mümkün olan her şeyi yapmasına izin veriyor. Tavington ayrıca, rütbesi kendisinden üstün olan herhangi bir İngiliz yetkilinin onun ahlaki açıdan sorgulanabilir kararlarını keşfetmesi durumunda , onun derhal askeri mahkemeye çıkarılmasını/infaz edilmesini ayarlayacaklarını da açıklıyor.

Vatansever (The Patriot) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (1)

Yerel bir Loyalist olan Wilkin'in yardımıyla Tavington, birkaç milis üyesinin evini yaktırır ve ailelerini idam ettirir. Benjamin'in ailesi, daha önce köleleştirilmiş sakinlerle birlikte bir Gullah yerleşim yerinde yaşamak için Charlotte'un plantasyonundan kaçar . Gabriel orada nişanlısı Anne ile evlenir. Tavington'un tugayı , milislere gizlice yiyecek sağlayan bir kasabaya baskın düzenler. Anne ve ebeveynleri de dahil olmak üzere herkesi kilisede topluyor ve kamplarının yerini talep ediyor. Verdikten sonra kapılara barikat kurar ve onu yerle bir ederek herkesi öldürür. Trajediyi keşfettiklerinde Gabriel ve diğer birkaç asker, Tavington'un kampına saldırır. Tavington yaralandı ancak geri çekilmeden önce Gabriel'i öldürdü. Benjamin yas tutuyor ve firar etmeyi düşünüyor ancak onardığı Amerikan bayrağını görüyor ve bu ona oğlunun bağlılığını hatırlatıyor.

Vatansever (The Patriot) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kim Ne Zaman Çekildi (6)

Martin'in milisleri, daha büyük bir Kıta Ordusu alayıyla birlikte, Cowpens Muharebesi'nde belirleyici bir savaşta Cornwallis'in birlikleriyle karşı karşıya gelir . Benjamin ve Tavington kişisel savaşta buluşur. Tavington, Benjamin'i kılıcıyla silahsızlandırıp yaralar ve son darbeyi indirmeye hazırlanır . Son saniyede Benjamin saldırıdan kaçar ve Tavington'u iki kez karnına ve boğazına saplayarak onu öldürür. Savaş Kıtasal bir zafere dönüşür ve Cornwallis geri çekilir.

Cornwallis sonunda Yorktown'da kuşatılır ve burada çevredeki Kıta Ordusu'na ve uzun zamandır beklenen Fransız deniz kuvvetlerine teslim olur. Daha sonra Benjamin ailesinin yanına döner ve eski milis biriminin çiftliğini yeniden inşa eden üyelerini keşfeder.

Vatansever (The Patriot) filmi fragmanı

Vatansever (The Patriot) filminin oyuncuları ve karakterleri

Filmin oyuncuları şunlardır:

  • Mel Gibson - Albay Benjamin Martin
  • Heath Ledger - Onbaşı Gabriel Martin
  • Joely Richardson - Charlotte Selton
  • Jason Isaacs - Albay William Tavington
  • Chris Cooper - Albay Harry Burwell
  • Tchéky Karyo - Binbaşı Jean Villeneuve
  • René Auberjonois - Reverend Oliver
  • Lisa Brenner - Anne Howard-Martin
  • Tom Wilkinson - Korgeneral Charles Cornwallis
  • Peter Woodward - Tuğgeneral Charles O'Hara
  • Donal Logue - Dan Scott
  • Leon Rippy - John Billings
  • Adam Baldwin - Yüzbaşı James Wilkins
  • Jamieson K. Price - Yüzbaşı Bordon
  • Jay Arlen Jones - Occam
  • Joey D. Vieira - Peter Howard
  • Gregory Smith - Thomas Martin
  • Mika Boorem - Margaret Martin
  • Skye McCole Bartusiak - Susan Martin
  • Trevor Morgan - Nathan Martin
  • Bryan Chafin - Samuel Martin
  • Logan Lerman - William Martin
  • Terry Layman - General George Washington.
  • Andy Stahl - General Nathanael Greene

Vatansever (The Patriot) filmi ne zaman çekildi?

Filmin Alman yönetmeni Emmerich, "Bunlar bağ kurabildiğim karakterlerdi ve önemli bir sonucu olan, ilk modern demokratik hükümetin kurulması olan bir çatışmanın içindeydiler" dedi. Filmin tamamı, birçok savaş sahnesi için Charleston , Rock Hill , Benjamin Martin'in çiftliği için Lowrys ve yakınlardaki Fort Lawn dahil olmak üzere Güney Carolina'da çekildi . 7 Eylül 1999'da çekildi ve 20 Ocak 2000'de sona erdi.

Vatansever (The Patriot) filminin yönetmeni kimdir?

Filmin yönetmeni Roland Emmerich'tir.