Telefon zamlarının ardından arama motorlarında yenilenmiş telefon alınır mı? Yenilenmiş telefon nedir? soruları araştırıldı. işte detaylar şimdiki haberimizde...

Yenilenmiş telefon nedir?

Refurbished phone yani yenilenmiş telefon, ilgili belgelerle yetkilendirilen mağazalarca yapılan parça değişim ve kozmetik düzenlemesi gibi değişikliklerle satışa yeniden sunulan telefonları ifade eder.

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Yenilenmiş telefon alınır mı Yenilenmiş telefon ne demek (1)

Yenilenmiş telefon alınır mı?

 Kullanıcılar yeni telefon almak için yenilenmiş telefonlara ilgi gösterdi. Ama yenilenmiş iPhone almak iyi bir fikir mi? Bu sorunun yanıtı cihazı nereden aldığınıza bağlı. Aldığınız cihazın satıcısının Ticaret Bakanlığı’ndan “Yenileme Yetki Belgesi” aldığından emin olmalısınız. Ayrıca, cihazı bir süre test etmeli ve hoparlör, ahize, mikrofon, face - id, touch-id gibi hassas özelliklerin çalıştığını kontrol etmelisiniz. Aynı şekilde kameranın da farklı ışık koşullarında sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.

Yenilenmiş telefon ikinci el mi?

Yenilenmiş telefonlar, yetkili mağazalar tarafından belgeli olarak satılan cihazlardır. Bu cihazlar, Ticaret Bakanlığı’nın belirlediği yenileme kriterlerine uygun olarak yenilenmiş ve onaylanmıştır. Yenilenmiş telefonlar, ikinci el telefonlardan farklı olarak, sadece siyah veya beyaz kutularda satılabilir ve kozmetik açıdan mükemmel durumdadır. Ayrıca, yenilenmiş telefonların kutusunda, ikinci el telefonlarda nadiren bulunan, aynı kalitede aksesuarlar vardır. Kutu ve aksesuarları inceledikten sonra, telefonun Ayarlar/Genel/Hakkında menüsünden seri numarasını görebilirsiniz. Yenileme merkezleri, sattıkları ürünlere yeni bir seri numara atamaktadır. Mesela, bakanlık onaylı Apple sertifikalı yenilenmiş telefonlarda, bu numara hep “5” ile başlar.

Kaynak: Haber Merkezi