Astrolojiye dair günümüzde kişilerin pek çok merak ettiği konu ve soru bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise burçlar kuşağı anlamına gelen Zodyak sembolü nedir sorusudur. Zodiac sembolüne dair tüm bilinmeyenleri sizler için derledik…

Eğer Zodyak sembolü ne anlama gelir diye merak ediyorsanız TDK’daki ve Astrolojide ki anlamlarını inceleyeceğiz. Güneş’in yıllık olarak izlemiş olduğu yörüngeyle ilişkilendirilmiş hayali bir kuşak ismi olan Zodiac nedir? Ne anlama gelir? Zodyak burçları nelerdir? İşte tüm soruların yanıtları…

Zodyak Nedir 2

Lipton Kimin? İsrail Malı Mı? Lipton Çay Hangi Ülkeye Ait? Lipton Kimin? İsrail Malı Mı? Lipton Çay Hangi Ülkeye Ait?

Astrolojide Zodiac Sembolü Ne Anlama Gelir?

Astronomi biliminde Zodiac (Zodyak), ekliptiğin her iki tarafında da 9 derecede uzanan, ay ve ana gezegenlerin yörüngelerini kapsayan bir kuşaktır. Astrolojide ise toplamda 360 dereceyi kapsayan, her biri 30 derecelik kısma ayrılmış 12 burca denk gelecek şekilde eşit bölümleri ifade ediyor. Ancak konuya dair kafa karıştırıcı pek çok sembolün ve bilginin varlığı, insanların Zodyak sembolü nedir şeklinde araştırma yapmasını sağlıyor. Detayları aktarıyoruz…

Eğer Astroloji ile ilgileniyorsanız ve gezegen – yıldız hareketlerinin karakterinizi, yaşamınızı etkileyeceğine inanıyorsanız, Zodyak kuşağı kavramını duymuşsunuzdur. Fiziksel bir gerçeklikten daha ziyade, hayali bir burç kuşağını ifade eden bu kavram, 12 işaret ve sembol ile belirtilir. Zodiac işaretleri ise burç isimleri ile aynı olacak şekilde belirlenir. Peki, Zodyak sembolü nedir? İşte detayları…

Zodyak Nedir

Zodyak Sembolü Nedir?

Burç yorumları ile ilgilenen hemen herkesin merak ettiği Zodiac sembolü kavramı, güneşin hareket ettiği 360 derecelik yörüngede 30 derecelik 12 eşit parçaya ayrılmış ve her biri burçları işaret eden sembollerle ifade edilmektedir. Güneş’in gökyüzündeki yıllık hareketini konu alan bu kavram, gök ekvatorunu iki kez keşfetmektedir. Bu özel biçimlendirilmiş yörünge, gezegenlerin başlıca yörünge düzlemlerini esas aldığı için Antik Çağ döneminden günümüze kadar pek çok medeniyetin ilgi odağı olmuştur.

Peki, Zodyak sembolü nedir? Zodyak sembolü, Astrolojinin kaynak olarak ele aldığı, insan ilişkilerini ve geleceğe dair yorumların tahmin edilebilmesini sağlayan, 12 burç için özel olarak hazırlanmış ve her biri farklı anlama gelen bir işarettir. Zodyak’ın en güzel burcu gibi araştırmalar yapılsa da böyle bir kavramın bulunmadığını belirtelim.

Zodyak burçlar kuşağı anlamında kullanılırken bu işaretlerin anlamları ve özellikleri de merak ediliyor. Her burcun kendine has bir Zodyak işareti ve anlamı olduğundan dolayı, Zodyak burç sıralaması en çok merak edilen konular arasında yer alır. Zodyak sembolü ne anlama gelir sorusunu yanıtladıktan sonra gelelim bu işaretlere ve anlamlarına…

Zodyak Nedir 3

Zodyak İşaretleri ve Özellikleri Nelerdir?

Zodyak sembolü nedir? Ne işe yarar? gibi temel soruların yanıtlarını verdik. Bu yanıtlarda da görüldüğü üzere konu için esas olan kavram, sembol ve işaretlerdir. 12 burç için ayrı ayrı belirlenen bu işaretlerin her birinin farklı özelliği ve anlamı bulunuyor. Bu nedenle Zodiac işaretlerini, anlamlarını ve özelliklerini ayrıca incelemek gerekmektedir.

Zodyak işaretleri ve özellikleri şu şekildedir:

  • Koç Sembolü: Koç burcuna ait bir işarettir. Zodiac işaretleri içerisinde Koç sembolü, burcun sahip olmuş olduğu liderlik özelliklerini yansıtır. Güneş’in çeşitli konum yapısına göre bu sembol döneminde doğan kişiler hırslı, cesur ve özgür ruhlu olur.
  • Boğa Sembolü: Burçlar arasında Boğa burcunun sembolünü yansıtan bu işaret, güçlü ve kararlı bir yapıyı simgeler. Zodyak sembolü nedir sorusuna ek olarak bu sembolün anlamını merak ediyorsanız sabırlı, kararlı, pratik ve zevk düşkünlüğü olarak ifade edilebilir.
  • İkiz Çocuklar Sembolü: Adından da anlaşılacağı üzere ikizler burcuna ait semboldür. Zodyak sembolleri arasında bu işaret İkizler burcunda doğan kişilerin çift yönlü ve karakterli olacağını ifade eder. Meraklı, eğlenceli ve hızlı olmak bu burçların karakteristik yapısını oluşturur.
  • Kabuğuna Çekilmiş Yengeç Sembolü: Yengeç burcunun sembolünü ifade eder. Kabuğuna çekilen bir yengeç, Yengeç burcunun daha çok içine kapanık, içe dönük olduğunu tanımlar. Yengeç burcu kişileri duygusal, sadık ve güvenilirdir. Ayrıca Yengeç burcunun karakteristik özellikleri arasında ailesine düşkünlük bulunur.
  • Aslan Sembolü: Zodyak burçları arasında aslan sembolü, Aslan burcunun karakteristik yapısını tanımlar. Aslan burcundaki kişilerin öncü, yol gösterici özelliklerini tanımlayan bu işaret, aynı zamanda bu burçtaki kişilerin güçlü, cömert ve cesur olduğunu ifade eder.
  • Başak Kızı Sembolü: Zodyak burç kuşağında Başak burcunu tanımlar. Bu sembole ait bir evde doğacak olan kişiler, çalışkanlıkları ile ön plana çıkacaktır. Aynı zamanda düzenli ve mükemmeliyetçi bir yapıları vardır.
  • Terazi Sembolü: Zodyak sembolü nedir diye araştıran kişiler için terazi sembolünü açıklayalım. Terazi burcunu ifade eden bu sembol, bu dönemde doğan kişilerin adalete düşkün, adalet arayışında olacağını gösterir. Dengeli bir hayat, eşitlik ve buna benzer tüm kavramlar, onların vazgeçilmezleri arasında bulunur.
  • Akrep Sembolü: Zodyak burç sıralaması içerisinde akrep sembolü, Akrep burcu erkekleri ve kadınları tanımlar. Gizemli ve tehlikeli yapıyı ifade eden bu sembol, burcun karakteristik özelliklerini yansıtır. Akrep sembolüne denk gelen bir yerde doğan kişiler, sezgisel yönü kuvvetli, tutkulu ve kararlı yapılarıyla bilinirler.
  • Yay ve Ok Sembolü: Yay burcunu tanımlayan bu Zodyak sembolü, burç insanlarının maceracı ve özgürlükçü olmasını ifade eder. Yay burçları, enerjik, iyimser ve yeni tecrübelere açıktır.
  • Keçi Sembolü: Zodiac nedir şeklinde araştırma yapıyorsanız keçi sembolü ile devam edelim. Oğlak burcuna işaret eden bu sembol, burç karakterlerinin hedefe ulaşmak adına hırsla ve kararlılıkla çalışmasını anlatır. Oğlak burçları da bu doğrultuda azimli, sorumluluk sahibi ve disiplinli olmaktadır.
  • Su Taşıyıcısı Sembolü: Kova burcunun işaretidir. Kova burcu erkekleri ve kadınları, yenilikçi, özgürlükçü ve kendine has (özgün) yapısıyla bilinirler.
  • Birbirine Bağlanmış İki Balık Sembolü: Balık burcu erkekleri ve kadınlarının sembolü olan bu işaret, burcun karakteristik yapısı olarak “empati” kavramını simgeler. Balık burcu, hassas, duyarlı ve duygusaldır.

Zodyak sembolü nedir sorusuyla beraber işaret ve sembollerin anlamları da bu şekildedir. Şimdi burçlar kuşağı hakkında daha geniş bilgiler verelim…

Zodyak Nedir 5

Zodyak Burçlar Kuşağı Hakkında

Zodiac nedir sorusunda da yanıtladığımız üzere kavramın Astronomi, Astroloji ve TDK açısından ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Zodyak kavramı, TDK sözlüğünde “burçlar kuşağı” anlamına gelen, 12 burcu ifade eden sembollerin yer aldığı bir düzenektir.

Zodyak burçlar kuşağı, daha çok astrolojik bir kavramı tanımlamaktadır. Astrolojik yorumların birçoğu, Zodyak’ta yer alan işaretler ve özelliklere göre yapılır. Burada 12 eşit parçaya ayrılmış 360 derecelik Güneş’in yörüngesi temsil edilir ve her bir sembol için farklı karakteristik yapılar söz konusudur. 12 eşit parça ise günümüzde Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarına denk gelmektedir. İşte Astroloji de tüm yorumlamalar da bu bilgilere göre yapılmaktadır.

Astronomi de Zodyak ise ayın ve ana gezegenlerin yörüngelerini kapsayacak şekilde ekliptiğin her iki tarafında da 9 derecede uzanan bir kuşaktır.

Zodyak Burç Sıralaması

Zodyak sembolü nedir sorusuyla birlikte burçların sıralaması da merak ediliyor. Yörüngedeki Güneş’in konumuna göre belirlenen Zodyak burç sıralaması, çoğunlukla takvime göre belirlenen burçlarla eşdeğerdir.

Zodyak burç sıralaması şu şekildedir:

  • Zodyak’ın İlk Burcu: Koç (21 Mart – 19 Nisan)
  • Boğa (20 Nisan – 20 Mayıs)
  • İkizler (21 Mayıs- 20 Haziran)
  • Yengeç (21 Haziran – 22 Temmuz)
  • Aslan (23 Temmuz – 22 Ağustos)
  • Başak (23 Ağustos – 22 Eylül)
  • Terazi (23 Eylül – 22 Ekim)
  • Akrep (23 Ekim – 21 Kasım)
  • Yay (22 Kasım – 21 Aralık)
  • Oğlak (22 Aralık – 19 Ocak)
  • Kova (20 Ocak – 18 Şubat)
  • Balık (19 Şubat – 20 Mart)

Zodyak sembolü nedir sorusunu detaylı olarak yanıtladık. Merak ettiklerinizi yorumlar aracılığıyla bizlerle paylaşabilir, düşüncelerinizi belirtebilirsiniz