Türk sanat müziği ve fantezi müziğin usta isimlerinden Safiye Soyman renkli hayatıyla yıllardır gündemden hiç düşmedi. İlk evliliğini henüz 13 yaşındayken kendisinden 11 yaş büyük Ziya Akaröz’le yapan usta şarkıcının kaç çocuğunun olduğu merak konusu olmaya devam ediyor.

Safiye Soyman kaç çocuğu var, engelli oğlu kimden ve Safiye Soyman ile Faik Öztürk evli mi sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Safiye Soyman Kac Cocugu Var 5


Safiye Soyman Kaç Çocuğu Var?


Sevilen sanatçı, 1961 yılında Bolu’da bir gecekonduda dünyaya geldi. Babası hafız olan Safiye Soyman 1974 yılında henüz 13 yaşındayken 24 yaşındaki Ziya Akaröz ile görücü usulü evlendirildi.

Safiye Soyman kaç çocuğu var sorusunun cevabını merak ettiren bu evlilikten bir kızı ve bir oğlu oldu. Ünlü şarkıcının ilk çocuğu olan Ümran, evliliğinin ilk senesinde 1975 yılında doğdu. Safiye Soyman’ın ikinci çocuğu ise 1977 yılında doğan Harun oldu.

Eşinin kumar bağımlılığı nedeniyle zor günler geçiren usta sanatçı kendi ayaklarının üzerinde durmanın önemli olduğunu düşündü. Çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için eşinden saklı olarak ortaokul sınavlarına hazırlanıp daktilo kurslarına gitmeye başladı. Sınavları geçen Safiye Soyman daha sonra lise sınavlarına hazırlanmaya başladı.

Lise sınavlarını da bitirdikten sonra İmar İskan Bakanlığı’nda genel müdür sekreteri olarak işe girdi.

Bu süreçte Özer Altın’dan müzik eğitimi alan Safiye Soyman girdiği radyo sınavlarını kazandı. Bunun üzerine Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda çalışmaya başladı.1985 yılında eşi Zafer Akaröz’den boşandı. Bu evlilikten başka çocuğu olmadığı için Safiye Soyman kaç çocuğu var sorusunun cevabı ikidir.

Bugün tanıdığımız Safiye Soyman’a dönüşümündeki ilk adım Ankara Devlet Klasik Müziği Korosu’nda altı yıl çalıştıktan sonra dönemin gazinocular kralı Fahrettin Aslan’dan iş teklifi alması oldu.

Sahnede seyircilerin karşısına ilk kez İtalyan mimar Giulio Mongeri’nin tasarladığı Maksim Gazinosu’nda çıktı. Hızla ünlenmeye başlayan Safiye Soyman devlet memurluğundan istifa etti. İlk albümünü 1990 yılında çıkardıktan sonra ise bugün tanıdığımız Safiye Soyman oldu.

Safiye Soyman Kac Cocugu Var 2

Engelli Oğlu Kimden?

Safiye Soyman kaç çocuğu var sorusunun cevabına ulaşanların merak ettiği diğer bir konu ise ünlü şarkıcının engelli oğlu. 1977 yılında doğan Harun, başarılı sanatçının Ziya Akaröz ile olan evliliğinden dünyaya geldi.

Otuzlu yaşlarının başına kadar sağlıklı bir yaşamı oldu. 2000 yılında kas ve sinir sistemini etkileyen bir hastalık olan multiple skleroza yakalandı. Hastalığı hızla ilerleyen Harun Akaröz zamanla yatağa bağımlı hale geldi.

Esaret Dizisi Sezon Finali Ne Zaman? Final Yapacak Mı? Yeni Sezon Onayı Aldı Mı? Esaret Dizisi Sezon Finali Ne Zaman? Final Yapacak Mı? Yeni Sezon Onayı Aldı Mı?

Annesi Safiye Soyman ise 24 yıldır oğluna gözü gibi bakıyor. Son albümlerinde oğlunun sevdiği parçalara yer veren usta sanatçı işi nedeniyle yanında ayrılmak zorunda kaldığında bile oğlunu sık sık telefonla arayarak yalnız bırakmıyor.

Safiye Soyman’ın Oğlunun Hastalığı

Safiye Soyman’ın oğlu Harun Akaröz multiple skleroz hastasıdır. Kadınlarda erkeklere oranla iki kat daha fazla görülür. Başlıca belirtileri arasında konuşma ve yutma güçlüğü, denge sorunları ve yürüme zorluğu vardır.

Safiye Soyman Kac Cocugu Var 6

Safiye Soyman ve Faik Öztürk Evli Mi?

Safiye Soyman kaç çocuğu var sorusunu soranların merak ettiği diğer bir konu Safiye Soyman ile Faik Öztürk’ün arasındaki ilişki. Ekranların ayrılmaz ikilisi Safiye Soyman ile Faik Öztürk 20 yıldan uzun bir süredir birlikte yaşıyor. Henüz resmi olarak evlenmeyen ikilinin çocuğu bulunmuyor.

Safiye Soyman kaç çocuğu var ve diğer merak edilen soruların cevaplarını paylaştık!