Yer aldığı maçlarda gösterdiği başarılı performansı ile dünya çapında da tanınan milli voleybolcumuz Zehra Güneş serveti ile gündeme geldi.

Zehra Güneş, başarılarının karşılığı olarak yüksek rakamlar kazanmış ve dünyanın en çok kazanan voleybolcuları listesine adını yazdırmıştır.

Listedeki diğer sporcu servetleri merak edildiği gibi Zehra Güneş serveti de merak ediliyor ve araştırılıyor. Buna göre Zehra Güneş serveti öğrenmek isteyenler için detaylar yazımızda…

Zehra Gunes Serveti 4

Zehra Güneş Serveti Ne Kadar? 

Hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinden takip edilen Zehra Güneş serveti ile konuşulmaya başladı. Birçok marka ile de iş birliği olduğu bilinen Zehra Güneş serveti ne kadar olduğunu sizler için araştırdık…

Bugün Zehra Güneş serveti 4 Milyon Dolar olduğu biliyor. Bunun yanı sıra Zehra Güneş transfer ücreti de merak edilen bir konu olmuştur. 

Zehra Güneş transfer ücreti ise 2022 yılında VakıfBank ile olan 2 yıllık anlaşması için 2 milyon TL olduğu bilinmektedir. Sonuç olarak Zehra Güneş yıllık kazancı 4 Milyon dolar ile dünyanın en çok kazanan voleybolcuları arasında yer almaktadır.

Linda Evangelista'nın Hayat Hikayesi! Önce Yükseliş Sonra Çöküş Dönemi Linda Evangelista'nın Hayat Hikayesi! Önce Yükseliş Sonra Çöküş Dönemi

Zehra Güneş transfer ücreti ve yıllık kazancı hakkındaki soruları yanıtladıktan sonra başarılı voleybolcu hakkında diğer merak edilen konulara da değinelim…

Zehra Gunes Serveti 5

Zehra Güneş Kimdir?

Geçtiğimiz dönem Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonasında adından söz ettiren Zehra Güneş maaşı merak edilirken voleybolcunun kariyer hayatı ve özel hayatı da araştırılıyor. Buna göre Zehra Güneş kimdir hangi takımlarda yer almıştır detaylı bir şekilde bakalım…

7 Temmuz 1999 tarihinde İstanbul, Kartal’da dünyaya gelen Zehra Güneş, Türk milli voleybolcudur. 3 kız kardeş olan Zehra Güneş’in babası Türk annesi ise Boşnak göçmenidir. Ayrıca, Zehra Güneş’in kardeşleri Nur Güneş ve Mina Güneş de kendisi gibi voleybolcudur.

Güneş, henüz 12 yaşındayken VakıfBank Spor Kulübü’nde voleybol oynamaya başlamıştır. Daha sonra ise 15 yaşındayken İstanbul Büyükşehir Belediyespor voleybol takımına kiralık oyuncu olarak transfer olmuştur. Zehra Güneş 2016 ve 2017 sezonu için de Beşiktaş’a transfer olduktan sonra tekrar asıl takımı VakıfBank Spor Kulübü’ne dönmüştür. 

Günümüzde Zehra Güneş 18 numaralı forması ile VakıfBank Spor Kulübü voleybol takımında yer almaktadır. Aynı zamanda Türkiye kadın milli takımında da oynamaktadır. Orta saha oyuncusu olan Zehra Güneş, sayısız başarıya imza atmış ve birçok şampiyonluk elde etmiştir.

Zehra Gunes Serveti 3

Zehra Güneş Ödülleri

Zehra Güneş, kariyeri boyunca birçok önemli kişisel başarı da elde etmiştir. 2017’de U18 ve U20 Dünya Şampiyonaları’nda En İyi Orta Oyuncu seçilerek uluslararası alanda adını duyurmuştur. 2018’de Türkiye Ligi'nde Gururla Yerli Özel Ödülü'nü kazanmıştır. 

Ayrıca, 2019, 2021 ve 2022’de FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda En İyi Orta Oyuncu seçilerek uluslararası alandaki başarısını sürdürmüştür.

2023’te FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda da En İyi Orta Oyuncu seçilen Zehra Güneş, 2023’te bir kez daha FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda bu ödülü kazanarak başarılarını taçlandırmıştır.

Zehra Gunes Serveti 2

Milli Voleybolcu Maaşları Ne Kadar?

Genel olarak sporcuların ne kadar kazandığı merak edilmiştir. Son dönemlerde merak edilen sporcu maaşlarından voleybolcu maaşları da araştırılıyor. 

Bazı faktörlere göre voleybolcu maaşları değişkenlik gösterse de ortalama bir rakam çıkarılabilir. Türkiye’de en yüksek maaş alan oyuncular, A Milli Kadın Voleybol takımında oynayan oyunculardır. Peki, ülkemizde voleybolcu maaşları aylık olarak ne kadar?

Milli voleybolcu maaşları lig, takım, performans ve oynanan pozisyona göre değişiklik göstermektedir.

Buna göre, Milli voleybolcu maaşları aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye’de en düşük Milli voleybolcu maaşları 100.000 TL olduğu bilinmektedir.
  • 2024 yılında en yüksek Milli voleybolcu maaşı aylık olarak 500.000 TL’dir.

2024 yılında dünyada en çok kazanan voleybolcular listesi de açıklanmıştır ve bu listede Türkiye’den iki isim de yer almaktadır. 14 voleybolcunun yer aldığı listede Ebrar Karakurt 4.2 Milyon Dolar ile listenin 13. sırasında yer alırken, Zehra Güneş ise 4 Milyon Dolar ile son sırada yer almaktadır.

Dünyanın en çok kazanan voleybolcusu 12 Milyon Dolar kazanan Brezilyalı Sheilla Castro olmuştur. 9.1 Milyon Dolar kazanan Jaqueline Carvalho ise en çok kazanan voleybolcular listesinde 2. sırada yer almaktadır.

2024 yılında en çok kazanan voleybolcular listesi aşağıdaki gibidir: 

  • Sheilla Castro (12 Milyon Dolar)
  • Jaqueline Carvalho (9.1 Milyon Dolar)
  • Gabriela Guimaraes (8.8 Milyon Dolar)
  • Thaisa Daher (7.7 Milyon Dolar)
  • Paola Egonu (7.3 Milyon Dolar)
  • Uliya Gerasymova (7 Milyon Dolar)
  • Kim Yeon-koung (7 Milyon Dolar)
  • Fabiana Claudino (6.9 Milyon Dolar)
  • Brenda Castillo (6 Milyon Dolar)
  • Samantha Bricio (4.7 Milyon Dolar)
  • Sabina Altynbekova (4.7 Milyon Dolar)
  • Nataliya Goncharova (4.4 Milyon Dolar)
  • Ebrar Karakurt (4.2 Milyon Dolar)
  • Zehra Güneş (4 Milyon Dolar)

Zehra Güneş servetine dair merak edilenleri ayrıntılı şekilde yanıtladık!