Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu olan TYT oturumu bugün saat 10.15'te tüm Türkiye'de aynı anda başladı. Öğrenciler ve veliler sınava girecek oldukları okula sabahın erken saatleri ile gelmeye başladı.

Bir Dakika Ile 1 Yıl Kaybedeceklerdi 22

Üniversiteye giriş yapmak isteyen öğrenciler bugün ve yarın olmak üzere 2 gün sınav heyecanı yaşayacaklar. Türkiye genelinde yaklaşık 2 milyon kişinin gireceği sınavda Manisa'da ilginç anlar yaşandı.

Hem öğrencilerin hem de velilerin stresi ve heyecanı gözünden okunurken bazı öğrencilerin rahatlığı belkide bir yıllarına mal olacaktı. İlginç olay Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Kampüsündeki Sağlık Bilimleri Fakültesinde yaşandı.

Bir Dakika Ile 1 Yıl Kaybedeceklerdi 33

Burada sınava girecek olan 4 genç sınava yalnızca 1 dakika kala koşarak kapılar kapanmadan içeriye girmeyi başardılar ve derin bir oh çektiler. Sınavın başlamasının ardından dışarıda bekleyen aileler okul bahçelerinin dışına alındılar.

Manisa Büyükşehir Belediyesi de hem sınava girecek öğrencilere hem de dışarıda bekleyecek olan ailelere su, çay, kahve, limonata ve kek ikramında bulunarak biraz da olsa streslerini azaltmaya çalıştı.

Bir Dakika Ile 1 Yıl Kaybedeceklerdi 11

Bugün yapılan TYT sınavında öğrenciler  165 dakika içinde 120 soru cevaplamaya çalışacak. YKS'nin yarın gerçekleştirilecek ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testinde (AYT) adaylar 180 dakikada 160 soru çözecek. YKS'nin üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testi de yarın saat 15.45'te başlayacak ve adaylar 120 dakikada 80 soru çözecek.

MEB Ücretsiz Yaz Okulu Kursları Ne Zaman Başlıyor Başvuru Nasıl Yapılır? MEB Ücretsiz Yaz Okulu Kursları Ne Zaman Başlıyor Başvuru Nasıl Yapılır?
Kaynak: İHA