Geçtiğimiz yıl Trump, Truth Social platformundaki ve gayrimenkul varlıklarındaki değerlemedeki düşüşler nedeniyle ABD'deki en zengin kişilerin çetelesi olan Forbes 400 listesinden düştü. Trump'ın servetinin ana kaynaklarının nakit ve kişisel varlıkların yanı sıra New York City'deki gayrimenkullerden, golf kulüplerinden ve tatil yerlerinden kaynaklandığı bildiriliyor.

Donald Trump Güncel Serveti Ne Kadar 2024?

NBC Haberlerine göre, Bloomberg Milyarderler Endeksi, Trump'ın net servetinin Kasım 2023 itibarıyla 2021'den bu yana 500 milyon dolar artarak 3,1 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Ancak Forbes dergisi, Trump'ın servetinin Eylül 2023'te 2,6 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyor.

Trump, 1976'dan bu yana Trump Organizasyonu çatısı altındaki gayrimenkul geliştirme ve diğer işlerle miras aldığı servetini artırdı. Ancak, özel bir kuruluş olduğu için Trump Organizasyonu'nun mali tabloları halka açık şirketlerinkine benzer şekilde ayrıntılı olarak yayımlanmak zorunda değil.

Başkanlık döneminde ve sonrasında Trump, yıllık gelirini, kaynaklarını ve ödediği veya borçlu olduğu vergileri gösteren vergi beyannamelerini kamuoyuna açıklamayı reddetti. Bloomberg'ün belirttiğine göre, son açıklamasında Trump'ın servetinin bir kısmı golf kulüpleri, tatil köyleri, New York City gayrimenkulleri, nakit ve kişisel varlıklar, sosyal medya ve marka işi gibi alanlardan oluşuyordu.

Ancak, Trump'ın mali açıklama formlarındaki rakamlar kendi kendine raporlanıyor ve uzun süreli muhasebe firması Mazars USA'nın 2022'de Trump Organizasyonu için hazırladığı mali tabloların artık arkasında durmayacağı açıklandı.

Eylül 2022'de New York Eyaleti Başsavcısı Letitia James, Trump'ı ve Trump Organizasyonu'nu net servetini şişirmekle suçladı. James'e göre, Trump ve organizasyonu finansal kurumları kandırmak için mali durum tablolarında yanlış ve yanıltıcı varlık değerlemeleri yaptı.

Bingöl'de Deprem! Bingöl'de Deprem!

Trump, bu suçlamaları reddetti ve Truth Social'a yaptığı açıklamada, rakamlarının doğru olduğunu savundu. Ancak, Eylül 2023'te yapılan bir mahkeme başvurusunda, James'in Trump'ın servetini abartmakla suçladığı belirtildi.

Trump'ın net serveti ve mali durumuyla ilgili tartışmalar devam ederken, kesin bir rakam belirlemek zor görünüyor. Trump'ın avukatlarının dava sonucuna itiraz etme olasılığı bulunuyor ve dava süreci devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi