Ali Koç'un 3. kez başkan seçilmesinin ardından Fenerbahçe'de gündem yeniden transfer çalışmalarına döndü. Teknik patron Mourinho ve Mario Branco birçok önemli yıldız ile temas halinde listenin başında ise hücum oyuncuları ve 6 numara transferi var.

Mourinho gittiği takımlarda her zaman önemli paralar harcamış ve iyi oyuncuları kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe yönetimi de bu sezon Mourinho'yu getirerek kesenin ağzını açacağının sinyalini verdi. 

Bizde hem Fenerbahçe taraftarları için hem de futbol severler için Fenerbahçe transfer gündemini tek yazı altında toplamaya çalışacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Fenerbahçe Kimleri Takım Gönderecek? Fenerbahçe'de Hangi Oyunculara Teklif Var?

İlk olarak yaklaşık 100 milyon euro para harcamayı düşünen Fenerbahçe'de yönetim bazı oyuncular ile vedalaşıp kasayı doldurmayı planlıyor. Bu oyuncuların başında Szymanski geliyor diyebiliriz. Polonyalı için 25 milyon euro bonservis beklentisi olan yönetim 20 milyon ve bonuslara bu oyuncuyu satabilir.

Bir diğer önemli bonservis beklentisi ise sol bek mevkisinde hem Oosterwolde hem de Ferdi Kadıoğlu için ciddi teklifler masada olacaktır. Ferdi çin tarihi bir teklif gelmezse takımda kalacağı düşünülüyor. Oosterwolde ise yaklaşık 20 milyon euroya gidebilir.

Gitmesi gündemde olan son isim ise İsmail Yüksek. Yüksek Avrupa Şampiyonasında iyi oynarsa 15 milyon gibi bedellere satılıp yeri bir yıldız ile doldurulabilir. Fenerbahçe ufak tefek satışlar ile birlikte bu sezon yaklaşık 70 milyon euro gibi bir transfer geliri beklentisi var.

Gidecek olanları irdeledik, şimdide gündemde kimler var ona bakalım.

Fenerbahçe Kimleri Takım Gönderecek Fenerbahçe'de Hangi Oyunculara Teklif Var 11

Fenerbahçe'de Ön Liberoya Kim Transfer Edilecek?

Fenerbahçe için 2 yıldır gündem ön libero transferi. Mourinho bu mevkide mücadele gücü yüksek ortalama üstü tekniği olan oyuncular kullanmayı seviyor. Medyada yer alan haberlere göre buradaki ilk tercih Tottenham'dan ayrılması beklenen Højbjerg. 28 yaşındaki Danimarkalı oyuncu için 10-12 milyon civarı bir bonsevis ile transfer bitebilir gibi görünüyor. 

Oradaki güçlü diğer alternatif ise Thomas Partey. Arsenal ile beklendiği süreleri alamadığı bir sezon geçiren Ganalı oyuncu geçen sezonda gündeme gelmişti. Arsenal oyuncuyu göndermeye sıcak bakıyor. Fenerbahçe oyuncuyu maaş konusunda ikna edebilirse Partey Fenerbahçe'nin yeni Appiah'ı olabilir.

Masadaki diğer isimler ise; Guido Rodriguez, Fofana, N'didi, Sangare ve Ugochukwu.

Fenerbahçe'de Ön Liberoya Kim Transfer Edilecek

Fenerbahçe Kanat Forvete Kimi Transfer Edecek?

Fenerbahçe için transferde ilk öncelik muhtemelen kanat transferi olarak. Mourinho'nun takımın hücumda hızını artırmalıyız söylemi direk olarak burası ile ilişkilendirildi. Fenerbahçe'de burası için 3-4 güçlü alternatif isim.

Bunlardan ilki ve en sansasyoneli Bayern Münih'ten ayrılacağı kesin gibi olan Kingsley Coman. 27 yaşındaki Fransız oyuncunun piyasa değeri 50 milyon euro Münih oyuncuyu 20 milyon eurodan aşağıya vermek istemiyor. Mou etkisi ile bu transferde tüm şartlar zorlanacak.

O bölge için en gerçekçi aday ise Sadio Mane gibi duruyor. Liverpool efsanesi olan Senagalli geçen sezonu Al-Nassr'da geçirdi. Oyuncu Avrupa'ya dönmeye sıcak bakıyor. 8-10 milyon euro maaşla Fenerbahçe'de seneye Mane görebiliriz.

Listedeki en heyecan veren oyuncu ise 22 yaşındaki Mason Greenwood. Yaşadığı saha dışı olaylar yüzünden gözden çok düşen oyuncu geçen sezon Getafe'de adeta rehabilite oldu. Greenwood 2023-24 sezonunda 8 gol atıp 6 asist üretti ve futbola geri döndü.

Bonservisi Manchester United'de olan oyuncunun sözleşme bitiş tarihine 1 yıl var. Mourinho devreye girerse Greenwood'u gelecek sezon çubuklu forma ile görebiliriz.

Listedeki en uçuk isimlerden birisi de Raheem Sterling İngiliz oyuncu bu sezon Chelsea'de 31 lig maçına çıktı ve 8 gol attı. Hız ve çabukluk denildiğinde dünyada akla ilk gelen oyunculardan olan Sterling Türkiye'ye gelirse beklere çok zor anlar yaşatır.

Oyuncunun hem bonservisi hem de maaşı çok yüksek ama şartlar zorlanırsa Fenerbahçe bu oyuncuyu kadrosuna katabilir.

Fenerbahçe Kanat Forvete Kimi Transfer Edecek

Fenerbahçe'de son olarak forvet bölgesi için adaylar kimler ona bakalım.

Fenerbahçe Forvete Hangi Oyuncuyu Transfer Edebilir?

Futbolun meyvesi goldür. Golüde golcüler yani forvetler atar. İyi forveti olan takımlar her zaman 1-0 öndedir. Mourinho'da her zaman güçlü sahada iyi duran ve rakibi baskı altında tutan forvetler ile oynamayı sever.

Fenerbahçe'de Edin Dzeko muhtemelen seneye 2. adam olacak. Önüne ise büyük bir yıldız transferi gelebilir. Listenin başında Polonyalı Robert Lewandowski var. 35 yaşındaki yıldız golcü kariyeri boyunca hep yüksek gol rakamlarına ulaştı.

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi

Bizim ligimiz içinde önemli bir isim olabilecek Lewa, Dzeko'nun 20 golü geçtiği ligimizde 30 gol barajını zorlayabilir. Oyuncuyu bonservissiz ve yüksek maaşlar ödeyerek kadroya katmak mümkün. Lewandowski 15 milyon euroya okey diyecek gibi duruyor.

Forvet mevkisindeki diğer büyük isim ise Romelu Lukaku 32 yaşındaki Belçikalı golcü. Muhteşem fizik gücü ile ligimizdeki savunmacıları yıldırabilir. Lukaku'nun bonservisi Chelsea takımda oyuncu için 40 milyon euro bonservis beklentisi olduğu söyleniyor. Fenerbahçe kiralam formülünü deneyip Lukaku'yu kadroya katabilir.

Forvet bölgesi için son aday Memphis Depay geçen sezonu Atletico Madrid'de geçiren Depay geriden kalan sezonda ligde 5 gol atabildi. Hızı ve gücü ile ligimizde fark yaratabilme ihtimali olan oyuncu aynı zamanda hücum bölgesinin kanatlarında da yer alabilir.

Fenerbahçe Kanat Forvete Kimi Transfer Edecek22

Fenerbahçe transfer gündemini sizler için değerlendirdik. Sizde bu yazı hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi