Gümüş ve altın uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesaplarından yaptığı finans analizleriyle tanınıyor. Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan finans analisti hakkında sık sık İslam Memiş kimdir sorusu soruluyor.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Islam Memiş Kimdir 2

Gümüş ve Altın Uzmanı İslam Memiş Kimdir?

Özellikle yatırım yapmak isteyenler gümüş ve altın uzmanı olarak tanınan İslam Memiş’in piyasa tahminleri yakından takip ediyor.

Instagram ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında her gün yayın yapan ünlü finans analistini henüz tanımayanlar ise sık sık İslam Memiş kimdir sorusuna cevap arıyor.

Son medyadaki en ünlü finans analistlerinden birisi olan İslam Memiş, 1980 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ailesi Orduludur. İlkokul ve liseyi İstanbul’da okudu. Liseden mezun olduktan sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesine girdi.

Üniversite eğitimini burada tamamlayarak lisans diplomasını aldı. Daha sonra Anadolu Ajansında çalışmaya başladı. Burada finans analizleri hazırladı. Aynı zamanda çeşitli televizyon kanallarında ekonomi yorumculuğu yaptı.

Ticaret ve Adalet Bakanlıklarında bilirkişilik yapmaya başladı. 2002 yılında Memiş Döviz A.Ş. Kuyumculuk ve Altın Hizmetleri adında bir işletme kurdu. Sosyal medya hesaplarından paylaştığı altın ve gümüş analizleriyle büyük ün kazandı. 

Son birkaç yıldır sosyal medya ve çeşitli televizyon kanallarında gümüş ve altın uzmanlığı yaparken TV100 haber sitesinde köşe yazıları yazıyor.

İslam Memiş Nereli?

Gümüş ve altın uzmanı İslam Memiş kimdir sorusuna yanıt bulanlar ünlü analistin nereli olduğunu da öğrenmek istiyor.

Sosyal medyadaki en ünlü gümüş ve altın analistlerinden biri olan İslam Memiş 1980 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi ve babası ise Orduludur.

Islam Memiş Kimdir 3

İslam Memiş Ne İş Yapıyor?

Ünlü analist hakkında merak edilen bir diğer konu ise ne iş yaptığıdır.

Uzun yıllardır finans ve ekonomi alanında çalışan İslam Memiş kendisini finans analisti, ekonomi köşe yazarı, yazar, para piyasaları yorumcusu, bilirkişi ve danışman olarak tanıtıyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme lisans bölümünden mezun olan İslam Memiş en çok gümüş ve altın uzmanı olarak biliniyor. Instagram, Youtube ve X (Twitter) gibi sosyal medya sitelerinde ve çeşitli televizyon kanallarında gümüş, altın ve borsa hakkında analizlerde bulunuyor.

Birçok yatırımcının yakından takip ettiği İslam Memiş aynı zamanda TV100 haber kanalında programlara çıkıyor ve köşe yazıları yazıyor. Ayrıca uzun süredir Adalet ve Ticaret Bakanlıkları için bilirkişi olarak hizmet veriyor.

İslam Memiş kimdir diye merak edilen ünlü analist kitap yazarlığı da yapıyor. Şu ana kadar Çocuklar İçin Ekonomi ve Şifre adlarında iki tane kitabı yayımlandı.

Islam Memis Kimdir 6

İslam Memiş Babası Kimdir?

Sosyal medyada gümüş ve altın uzmanı İslam Memiş’in babasının kim olduğu da sık sık merak ediliyor.

İslam Memiş’in babasının adı Mehmet Ali Memiş’tir. Mehmet Ali Memiş, 1932 yılında Ordu’nun Perşembe ilçesi Kutluca köyünde doğmuştur.

Tahliye kararı Emel'in hayatını kararttı: "Benim yaşama hakkım yok mu?" Tahliye kararı Emel'in hayatını kararttı: "Benim yaşama hakkım yok mu?"

Ünlü finans analisti İslam Memiş, yaklaşık iki yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada babasının çoklu organ yetmezliği nedeniyle 88 yaşında vefat ettiğini duyurmuştu.

Mehmet Ali Memiş, memleketi Kutluca köyünde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Gümüş ve altın uzmanı İslam Memiş’in annesi de 2017 yılında vefat etmişti.

İslam Memiş Eşi Kimdir?

İki kız çocuğu babası olan ünlü finans analisti İslam Memiş’in kiminle evli olduğu da merak ediliyor.

İslam Memiş sosyal medya hesaplarından kızlarıyla birlikte sık sık fotoğraf paylaşsa da eşiyle ilgili herhangi bir içerik paylaşmıyor. Bu nedenle İslam Memiş’in eşi hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Islam Memiş Kimdir 4

İslam Memiş Altın Yorumu

İslam Memiş’in altınla ilgili analizleri yakından takip ediliyor.

Ünlü finans analistinin son yorumu şu şekildedir:

  • "Ons altın 2356 dolar seviyesinde. Bu hafta tepki yükselişleri göreceğiz emtia fiyatlarında. 2370-2380 dolar seviyesine kadar bir toparlanma görülebilir. Ancak cılız bir yükseliş var. Çok iştahlı bir yükseliş yok. Dar bant aralığına sıkışmış olan bir ons altın var. Gram altın 2437-2443 lira seviyesinde. Gram altın tarafındaki yatırımcılar ons altını takip etmeli. Ons altın nereye gram altın oraya. Gram altın tarafında 2400 TL destek seviyesini bu hafta takip etmeye devam edeceğiz. Para piyasalarında bayram hazırlığı var."

Gümüş ve altın uzmanı İslam Memiş kimdir, nereli, ne iş yapıyor, babası kimdir sorularını sizler için yanıtladık.

Editör: Gulce Editor