Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve sanattan huzur bulduğunu sıkça ifade eden Leyla Alaton, Ahmet Güneştekin’in yeni sergisine katıldı. Alaton, Güneştekin’in çalışmalarını inceledi ve sergiyi arkadaşlarıyla birlikte dolaştı. Seyahatlerinde müzeleri ziyaret etmeyi ve sanat eserleri konusunda bilgi edinmeyi ihmal etmeyen Leyla Alaton serveti merak ediliyor.  Leyla Alaton'un serveti ne?  İşte detayları haberimizde açıkladık...

Leyla Alaton kimdir?

Leylâ Alaton, 1961’de İstanbul’da dünyaya geldi. İshak Alaton’un kızı ve Vedat Alaton’un kız kardeşi olan Leylâ, Alarko Holding’in kurucu ailesinin bir üyesidir. Annesi İsveç kökenli, babası ise Türk Musevi bir aileden gelmektedir. Eğitimine Şişli Terakki Lisesi’nde başlayıp, Saint Pulcherie Fransız Lisesi’nde devam etti ve Notre Dame de Sion Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini ABD’deki Fairleigh Dickinson Üniversitesi İşletme Bölümü’nde bitirdikten sonra, New York Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler alanında Endüstri Psikolojisi üzerine yüksek lisans yaptı.

Leyla Alaton Kimdir Leyla Alaton'un Serveti Ne (2)

ABD’de eğitim alırken ticarete atıldı. Kendi ifadesine göre, “Babamın varlıklı olduğunu ve geniş olanaklara sahip olduğunu üniversiteyi bitirene kadar fark etmedim; daima sade bir hayat sürdük.” Alaton, Türkiye’den getirdiği erkek kemerlerini Amerika’da bavulla satmaya başladı ve iki yıl içinde iki milyon dolarlık bir ciro elde etti. 1986’da Türkiye’ye geri döndü ve iş insanı Üzeyir Garih ile asistan olarak çalışarak profesyonel iş dünyasına adım attı. 1989 yılında Alarko Şirketler Topluluğu’nda Tanıtım Koordinatörü olarak göreve başladı. Alkent Etiler Uyduşehir ve Alsit Villakent projelerinin tanıtım ve pazarlama görevlerini üstlendi ve 1993’te Alarko Holding’den ayrılarak Megatrend Halkla İlişkiler Danışmanlık Şirketi’ni kurdu.

Leyla Alaton Kimdir Leyla Alaton'un Serveti Ne (3)

Leylâ Alaton, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Doğal Hayatı Koruma Derneği ve İPRA gibi çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının üyesidir. 1992’de “Yılın İş Kadını” olarak Milli Prodüktivite Merkezi tarafından onurlandırıldı ve 1993’te Davos Dünya Ekonomik Forumu’nda “Geleceğin Liderleri” arasında seçildi. Mehmet Günyeli ile olan evliliğinden on bir yıl sonra ayrılan Alaton’un Efe Eros ve Alp Atlas isimlerinde iki oğlu bulunmaktadır. Ayrıca, Alarko Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktadır.

Leyla Alaton Kimdir Leyla Alaton'un Serveti Ne (4)

Hailey Eylül Sani Kimdir? Aslen Nereli? Hailey Eylül Sani Kimdir? Aslen Nereli?

Leylâ Alaton, Amerika’da pazarlama yaparken geçirdiği günleri şöyle hatırlıyor: “New York caddelerinde yürüyüp, valizlerimle kapı kapı dolaştığım zamanlarda ne İshak Bey’in kızı idim ne de Alarko’nun desteğini arkamda hissediyordum. Kendi kazancım sayesinde arkamda hissettiğim şey, inanılmaz bir özgüven duygusuydu.” Leylâ, babasının maddi bağımsızlığını kazanmasına büyük destek olduğunu belirtiyor, ancak babası bu konuda ona doğrudan bir şey dememiş. Kızının bağımsız bir şekilde ayakta durabilmesi ve çalışma azmi, babasını fazlasıyla mutlu etmiş. Leylâ 20 cent kar elde etmek için kemer satıyorken, kardeşi de vakumlu süpürge satışı yapıyordu.

Leyla Alaton Kimdir Leyla Alaton'un Serveti Ne (5)

Alaton, röportajlarında zengin bir aileye mensup olmasına rağmen hep kısıtlı bir bütçeyle yaşadığını, çünkü ailesinin kendisine lüks bir hayat sunmadığını ifade eder. Bu durumu, savaşın zorluklarını görmüş ve kıtlık çekmiş annesi ile maddi imkansızlıklar nedeniyle liseyi tamamlayamamış babasının etkisine bağlar. İşini kurduktan ve bir süre geçtikten sonra mesleki gelişim için dünya turuna çıkar ve Hindistan’dan Peru’ya kadar pek çok ülkeyi ziyaret eder. Ayrıca, üniversitelerde düzenlediği konferanslarda öğrencilere başarılı bir girişimci olmanın önemli prensiplerini aktarır.

Yaşam felsefesini bir söyleşisinde şu görüşleriyle açıkladı:

“Babamın ayağında Alarko prangası olmasaydı, bohçasından her hafta Türkiye’yi sarsan devrimci bir görüş çıkarırdı… İş ve aşk için, baştan bir çıkış planı konuşulabilmeli. Zaten çıkış planı konuşabilen insanlar kolay kolay anlaşmalarını bozmaz. Çok sığ buluyorum dişilliği kullanmayı. İşin kolayına kaçmak gibi görüyorum ve kadınlara hiç yakıştırmıyorum bunu. Yurtdışında bu kadar büyük yaş farkları yok çiftler arasında. Kadınlar arasında çok güzel, çok bakımlı ve zayıf kalmak için böylesine abartılı bir çaba yok. Bu nedense sadece bizim ülkede var. Benim içinse hiçbir zaman görüntüm, kilom veya yaşım çok önemli olmadı.” ifadelerini kullandı.

Leyla Alaton'un serveti ne? 

Leyla Alaton'un serveti merak konusu olmuş. Leyla Alanto'nun zengin olduğu bilinmektedir. Leyla Alaton’un toplam mal varlığına ilişkin kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Geçtiğimiz senelerde Alaton, ABD’deki öğrenim hayatı sırasında İstanbul’dan getirdiği kemerleri pazarladığını belirterek, “İkinci yıl içinde 2 milyon dolar değerinde satış gerçekleştirdik” demiştir.

Leyla Alaton kaç yaşında?

Ünlü iş kadını Leyla Alaton, 1961 doğumlşu olup şuan 62 yaşındadır.

Kaynak: haber merkezi