Mehmet Emin Ekmen kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Mehmet Emin Ekmen Kimdir? Siyasi kariyeri? Mehmet Emin Ekmen'in Siyasi Görüşleri Nelerdir? Mehmet Emin Ekmen Ailesi? Soruların Cevapları Haberimiz İçerisinde Yer Almaktadır...

Mehmet Emin Ekmen Kimdir?

mehmet emin ekmen

Mehmet Emin Ekmen, 15 Mayıs 1975 tarihinde Batman’da doğmuş Türk avukat ve siyasetçidir. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, aynı üniversitede Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Serbest avukatlık, Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı, TEMA Vakfı Temsilciliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.Mehmet Emin Ekmen, evli ve üç çocuk babasıdır. Şu anda 48 yaşındadır.

Hailey Eylül Sani Kimdir? Aslen Nereli? Hailey Eylül Sani Kimdir? Aslen Nereli?

Siyasi kariyeri 

  • 2007 yılında AK Parti’den Batman Milletvekili seçilmişti.
  • AK Parti’de Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Diyarbakır Koordinatörlüğü görevlerini yürütmüştür.
  • 2013 yılında barış sürecini yönetecek olan Akil İnsanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesinden girmiştir.
  • 2020 yılında Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kurucu üyeleri arasında yer almıştır.
  • 2023 yılında DEVA Partisi adına Mersin’den milletvekili adayı olmuş ve CHP listelerinden seçime girerek TBMM 28. dönem Mersin milletvekili seçilmiştir.

Mehmet Emin Ekmen'in Siyasi Görüşleri Nelerdir?

Kariyeri boyunca farklı partilerde yer aldığını ve barış sürecine destek verdiğini söyleyebilirim. İlk olarak AK Parti’den Batman milletvekili seçildi ve teşkilat başkan yardımcılığı yaptı.2013’te hükümetin açıkladığı akil insanlar listesine Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden girdi ve Kürt meselesinin çözümü için çalıştı. 2020’de Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kurucuları arasında yer aldı ve partinin insan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.2023 seçimlerinde DEVA’dan Mersin milletvekili adayı oldu ve CHP listelerinden seçime girerek meclise girdi.Bu partiler arasındaki geçişleri, siyasi görüşlerinde bir değişim veya farklılık olduğunu gösterebilir. Ancak kendisi bu konuda net bir açıklama yapmadı.

Mehmet Emin Ekmen Ailesi

Mehmet Emin Ekmen’in babası Hüseyin Ekmen, annesi Fatma Ekmen’dir.  Mehmet Emin Ekmen, Batman’ın köklü ailelerinden birine mensuptur.

Kaynak: Hatice Zeybek