SABİM, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'nin kısaltmasıdır. Sağlık sistemi ile ilgili her türlü sorun, şikayet, öneri, ve talepleri dinlemeyi, değerlendirmeyi ve iletilen sorunlara anında ve yerinde müdahalelerle çözüm üretmeyi amaçlayan bir hizmettir. SABİM'e başvurmak için ALO 184 numaralı telefonu arayabilir, 0312 286 13 57 numaralı faksa yazabilir ya da Ankara Balgat'ta bulunan Ziyabey Caddesi, 1419. Sokak'tan şahsen başvuru yapabilirsiniz. SABİM ayrıca COVID-19 hakkında bilgi edinmek isteyen veya semptom gösteren vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla da kullanılmaktadır. SABİM şikayetleri, başvuru tarihinden itibaren en geç 72 saat içinde sonuçlandırılır. SABİM, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak, halkın yönetimden duyduğu memnuniyeti artırmak ve yönetimde halkın katılımını artırıcı yönde rol oynamak gibi temel amaçlara sahiptir.

SABİM'e Nasıl Başvurabilirim?

SABİM'e başvurmak için üç farklı yöntem mevcuttur:

Telefonla Başvuru: ALO 184 numaralı telefonu arayarak, sesli yanıt sistemi veya canlı operatör aracılığıyla sorun, şikayet, öneri veya talebinizi iletebilirsiniz.

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Faks Yoluyla Başvuru: 0312 286 13 57 numaralı faksa yazılı olarak başvurabilirsiniz. Başvurunuzda adınız, soyadınız, TC kimlik numaranız, iletişim bilgileriniz ve sorununuzun detaylarını belirtmeniz gerekmektedir.

Şahsen Başvuru: Ankara Balgat'ta bulunan Ziyabey Caddesi, 1419. Sokak'taki SABİM merkezine şahsen giderek başvurabilirsiniz. Başvurunuzda yukarıdaki bilgileri içeren bir dilekçe vermeniz istenecektir.

Başvuru yönteminden bağımsız olarak, başvurunuzun durumunu ALO 184 numarasını arayarak takip edebilirsiniz. Başvurunuz en geç 72 saat içinde sonuçlandırılacaktır.

SABİM'in Çalışma Saatleri Nelerdir?

SABİM, sağlık sistemi ile ilgili her türlü sorun, şikayet, öneri ve talepleri dinlemeyi, değerlendirmeyi ve iletilen sorunlara anında ve yerinde müdahalelerle çözüm üretmeyi amaçlayan bir hizmettir. Türkiye genelinde haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz bir şekilde hizmet vermektedir.

SABİM'e başvurmak için üç farklı yöntem bulunmaktadır:

  1. Telefonla Başvuru: ALO 184 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
  2. E-Posta ile Başvuru: [email protected] e-posta adresine yazabilirsiniz.
  3. Şahsen Başvuru: Ankara Balgat'ta bulunan Ziyabey Caddesi, 1419. Sokak'taki SABİM merkezine giderek başvurabilirsiniz.

SABİM, ayrıca COVID-19 hakkında bilgi edinmek isteyen veya semptom gösteren vatandaşlara da yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır.

Sabim Şikâyetleri Kaç Günde Sonuçlanır?

SABİM, sağlık sistemi ile ilgili her türlü sorun, şikayet, öneri ve talepleri dinleyip değerlendirerek, iletilen sorunlara anında ve yerinde müdahaleler ile çözüm üretmeyi amaçlayan bir hizmettir. SABİM şikayetleri, başvuru tarihinden itibaren en geç 72 saat içinde sonuçlandırılır.

Kaynak: Mehmet Pamuk