Son yıllarda adından moda ve e-ticaret dünyasında sık sık söz ettiren Shein uluslararası pazarda da hızla büyümektedir. Shein uluslarası piyasada geniş ürün yelpazesi, uygun fiyatları ve başarılı pazarlama stratejisi ile öne çıkmaktadır. Bu kadar hızlı büyümesi sebebiyle Shein güvenilir mi sorusu da akıllara gelmektedir.

Türkiye’de de Shein giderek popülerleşmektedir. 2008 yılında kurulan Shein 2022 yılında dünyanın en büyük moda parakendecisi olmuştur. Böylesine büyük bir şirket olan Shein güvenilir mi konusu ise Türkiye'den alışveriş yapmak isteyenler için büyük bir merak konusudur. İşte, detaylar...

Shein Guvenilir Mi 5,

Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri! Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri!

Sheinden Alışveriş Nasıl Yapılır?

Singapur merkezli olan Shein özellikle ucuzluğu ile günümüzde popüler olmuştur. Bu da haliyle uluslarası alanda çokça müşteri çekmesine yol açmıştır.

Shein’den alışveriş yapmak isteyen potansiyel müşteriler, Shein’in kendi internet sitesini kullanabilmektedir. Siteyi kullanabilmek için önce üye olunması gerekmektedir. Üye olunduktan sonra üyelik bilgileri ile giriş yapan müşteriler alışverişlerine başlayabilirler.

Shein Türkiye Alışveriş Nasıl Yapılır?

220’den fazla ülkeye ve bölgeye uluslararası teslimatlar yapan Shein, Türkiye’ye de satış yapmaktadır. İnternet siteleri üzerinde 32 farklı para birimi üzerinden işlem yapılabilen Shein, Türk lirasını da işlem yapılabilecek para birimleri arasına almıştır.

Türkiye’den alışveriş yapmak isteyen müşteriler kolaylıkla bir hesap oluşturabilmektedirler. Hesap oluşturan bu müşteriler bilgilerini girip siteye giriş yapabilmekte ve istediği ürünü seçip sepetlerine ekleyip satın alabilmektedir.

Shein Guvenilir Mi

Shein Kaç Günde Gelir?

Toptan ve uygun fiyata satış yapan Shein dünya çapında 220 farklı ülkeye ve bölgeye uluslarası teslimatlar yapmaktadır. Nanjing’de kurulan ve günümüzde Singapur merkezli olan Shein Avrupa, Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu merkezli dağıtım merkezlerine sahiptir.

Shein bu merkezlerde farklı taşıyıcı ortaklar kullanmaktadır. Ürünlerin büyük bir çoğunluğu Çin’den yollanmaktadır. Siparişler bir ambara toplanır ve dağıtıma çıkarılır. Burada taşıyıcı ortaklara göre süre değişiklik göstermektedir. Bu süreler şu şekildedir:

  • Standart Eve Teslimat: 10 ve 12 iş günü arasında tahmin edilmektedir.
  • Ekonomik Eve Teslimat: 18 ve 22 iş günü arasında tahmin edilmektedir
  • Teslim Alma Noktasına Teslimat: 10 ve 12 iş günü arasında tahmin edilmektedir.

Shein Guvenilir Mi 4

Shein Türkiye Kaç Günde Gelir?

Farklı bölgelerde farklı taşıyıcı ortaklar ile çalışan Shein Türkiye’nin de dahil olduğu MENA bölgesi (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesi için Naqel, Fetchr ve Aramex ile anlaşmıştır. Bu firmalar kargoların 8 iş günü içinde teslim edileceğini bildirmektedir. Yani Türkiye’den verilen bir sipariş ortalama 8 iş günü içerisinde teslim edilmektedir. Her kargo sürecinde olduğu gibi özel günler, kötü hava koşulları, indirim dönemleri gibi kargo trafiğinin yoğun olacağı zamanlar kargolarda gecikmeler yaşanabilmektedir.

Shein Gümrük Vergisi Ne Kadar?

Singapur merkezli şirket satışını yaptığı malları Çin üzerinden göndermektedir. Bu da haliyle Türk müşteriler için gümrük vergisi çıkabileceğine işarettir. Türk müşteriler Shein’dan alacakları ürün için %30’luk bir gümrük vergisi ödemesi gerekmektedir. Shein üzerinden verilen siparişlerde gümrük vergisi, siparişe ödenen tutarın %30’u olarak alınmaktadır. Bu ödeme PTT aracılığıyla yapılabilmekte ve PTT üzerinden takip edilebilmektedir.

Shein Guvenilir Mi 2

Shein Gümrük Vergisi Ne Kadar 2024?

Yurt dışından alışveriş yapan Türk müşteriler için gümrük vergisi merak konusudur. Shein’ın çevrimiçi sitesinden alışveriş yapan Türk kullanıcılar 2024 yılında %30 gümrük vergisi ödemek durumundadır.

Shein Kaç TL Üstü Gümrük Vergisi Almaz?

32 farklı para birimi ile alışveriş yapılabilen Shein Ortalama 30 dolar ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti almamaktadır.

30 doları geçen siparişlerde Shein kargo tüm gümrük masraflarını kendisi karşılamakta ve alıcıya yansıtmamaktadır. Müşteriler tarafından hızlı kargo istenildiği zaman ise ortalama 100 dolar üstü ücretsiz kargo hizmeti sağlanmaktadır. Ancak 100 dolar altında olması halinde yine ortalama 8 dolar olarak kargo masrafı alınmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

Shein güvenilir mi sorusu dışında en çok araştırılan diğer soruların cevapları şu şekildedir:

Shein Kaç Günde Gelir?

Shein farklı bölgeler için farklı taşıyıcı şirketlerle anlaşmıştır. Bölgeden bölgeye farklılık gösteren teslimat süresi genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Standart Eve Teslimat: 10 ve 12 iş günü arasında teslim edileceği tahmin edilmektedir.
  • Ekonomik Eve Teslimat: 18 ve 22 iş günü arasında teslim edileceği tahmin edilmektedir
  • Teslim Alma Noktasına Teslimat: 10 ve 12 iş günü arasında teslim edileceği tahmin edilmektedir.

Shein Kargo Ücreti Ne Kadar?

Shein Türkiye’ye yapılacak satışlarda $23.21 dolar üstü alışverişlere ücretsiz kargo hizmeti sunmaktadır. Daha düşük tutarlı alışverişlerde ise kargo ücreti $3.51 dolar olarak yansıtılmaktadır.

Editör: Gulce Editor