ABD eski başkanı Donald Trump'ın, mevcut başkan Joe Biden yönetimini Nazi Almanyası gizli polis teşkilatı Gestapo'ya benzetmesine Beyaz Saray'dan sert bir yanıt geldi. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Trump'ın sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve başkanın faşistlerin kışkırtıcı söylemlerini tekrarlamak yerine Amerikan halkını bir araya getirdiğini vurguladı.

Bates "Başkan Biden, Amerikan Halkını Ortak Değerlerimiz Etrafında Bir Araya Getiriyor"

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Trump'ın Biden yönetimini Gestapo'ya benzetmesine karşı çıkarak, "Başkan Biden, faşistlerin dehşet verici söylemlerini tekrarlamak, Neonazilerle öğle yemeği yemek ve cesur polis memurlarının hayatlarına mal olan çürütülmüş komplo teorilerini körüklemek yerine, şiddet içeren suçlarda son 50 yılın en büyük düşüşünü gösteren yaklaşımla, Amerikan halkını ortak demokratik değerlerimiz ve hukukun üstünlüğü etrafında bir araya getiriyor" ifadelerini kullandı.

Trump'ın Gestapo Benzetmesine Beyaz Saray'dan Tepki Geldi (1)

Trump'ın Skandal Konuşması Gündemi Sallamıştı

New York Times'ın aktardığına göre, Trump'ın 4 Mayıs'ta Florida'da Cumhuriyetçi Parti bağışçılarına yaptığı konuşmanın ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Trump, Biden yönetimini Gestapo'ya benzeterek skandal bir ifade kullanmıştı.

Trump: "Kazanmalarının Tek Yolu Bu"

Trump, hakkındaki davalardan bahsederek, "Bu insanlar Gestapo hükümeti yönetiyorlar ve sahip oldukları tek şey bu. Onlara göre kazanmalarının tek yolu bu ve aslında bu onları öldürüyor ama beni rahatsız etmiyor" şeklinde konuşmuştu.

Trump'ın Gestapo Benzetmesine Beyaz Saray'dan Tepki Geldi (2)

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Amerikan Halkı Birlik İçinde

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Bates'ın açıklamaları, Amerikan halkının birlik içinde olduğunu ve başkan Biden yönetiminin demokratik değerler etrafında bir araya geldiğini gösteriyor. Trump'ın skandal ifadeleri ise siyasi gündemi sallamaya devam ediyor.

Trump'ın Gestapo Benzetmesine Beyaz Saray'dan Tepki Geldi (3)

Kaynak: Haber Merkezi