İşsizlikten yakınan birçok insan hastane temizlik görevlisi olmanın şartlarını araştırıyor. Günümüzde popüler hale gelen hastane temizlik personelliği için hem kamu hem de özel sektör hastaneleri temizlik personeli alımına başladı. İş başvurusunda bulunduktan sonra merak edilen bir diğer konu ise hastane temizlik personeli maaşları… Peki hastane temizlik personeli maaşları 2024’te ne kadar oldu ? Detaylar yazımızda…

Dünya Bankası Türkiye için yeni ortaklık çerçevesini açıkladı Dünya Bankası Türkiye için yeni ortaklık çerçevesini açıkladı

Hastane Temizlik Personeli Alımı Ne Zaman?

İŞKUR, hastanelere temizlik personeli alımı için ayrı bir alan açıyor. Hastane temizlik personeli olmak için güncel ilanları takip etmeniz gerekiyor.

Belirli zaman veya tarih söz konusu olmadan İŞKUR aracılığıyla özel sektörde veya sürekli kamu işçi alımlarında güncel ilanları takip edebilirsiniz.

Hastane Temizlik Personeli Maaşları 2024

Sağlık Bakanlığı'nda 4D kapsamında çalışan temizlik görevlilerinin maaşları, belirli kriterlere göre değişiklik gösteriyor. Bu kriterler arasında günlük ücret, çalışma günü sayısı, tatil gününde çalışılması, ikramiye, tahakkuk ve tediye tutarı gibi birçok kriter bulunuyor. 15 farklı kesinti kalemi uygulandıktan sonra ödenecek toplam tutar da buna göre belirleniyor. 2024 yılında hastane temizlik personeli maaşlarını genel olarak bir tablo ile paylaşıyoruz. Fakat her bir iş bölümü için detayları inceleyeceğiz. İşte hastane temizlik personeli maaşları;

Kadro – Pozisyon Maaş Bilgisi
Sağlık Bakanlığı Temizlik Personeli Maaşı 32.500 TL – 34.000 TL
Kamu Temizlik Görevlisi Maaşı 32.500 TL – 33.500 TL
Özel Hastane Temizlik Personeli Maaşları 17.002 TL – 20.000 TL
Devlet Hastanesinde Temizlik Görevlisi Maaşı 17.002 TL – 32.500 TL
Sağlık Ocağı Temizlik Personel Maaşları 17.002 TL – 21.000 TL

Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi Maaşı

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar, hastane temizlik personeli maaşları araştırmasında ilk sırada yer alıyor. Devlet hastaneleri, temizlik görevlilerinin kamu kuruluşlarında çalışabileceği ilk yerlerden biri olarak geliyor.

  • 2024 yılında yeni gelen zamlarla birlikte Sağlık Bakanlığı temizlik personelinin maaşı 500 TL ile 34.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Kamuda Temizlik Görevlisi Maaşları

KPSS ile devlette temizlik personeli olmak da mümkün olan şartlar arasında yer alıyor. Bu göreve, P94 ve P3 puanları üzerinden hesaplanarak atama yapılıyor.

  • 2024 yılında yeni gelen zamlarla birlikte kamuda temizlik personelinin maaşı 500 TL ile 33.500 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Özel Hastane Temizlik Personeli Maaşları

Temizlik personeli olmak için devlette temizlik görevlisi olarak çalışmak tek seçenek değil. Alternatif olarak, özel bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışabilirsiniz. Özel sektörde bilindiği gibi, iş başvuruları genellikle İŞKUR gibi kariyer web siteleri tarafından gerçekleştiriliyor. 2024 yılında yeni gelen zamlarla birlikte özel hastane temizlik personeli maaşı ortalama en düşük 17.002 TL ile 25.000 TL arasında değişiyor. Ancak bu miktar birçok faktöre bağlı olarak artıp azalabilir.

Hastanede Temizlik Personeli Maaşı

Devlet veya şehir hastanelerinde temizlik personeli olarak çalışmak sadece KPSS ile mümkün demek yanlış olur. Devlet hastanesinde veya şehir hastanelerinde temizlik personeli olarak çalışmak isteyen kişiler, taşeron firmalar aracılığıyla da işe alınabiliyor.

  • 2024 yılında yeni gelen zamlarla birlikte hastanede çalışan temizlik personelinin maaşı ortalama 002 TL’den başlıyor. Fakat, taşeron firma üzerinden değil de KPSS ile temizlik personeli olarak atanıldığında temizlik personeli maaşları ortalama 32.500 TL civarında oluyor.

Sağlık Ocağı Temizlik Personeli Maaşları

Son olarak, temizlik personeli olarak çalışabileceğiniz bir diğer alan ise Sağlık Ocakları. Hepinizin bildiği gibi, sağlık ocaklarındaki Aile Hekimliklerinde en az bir temizlik personeli bulunuyor.

  • 2024 yılında yeni gelen zamlarla birlikte sağlık ocağı temizlik personelinin maaşı ortalama 002 TL ile 23.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Hastanede Temizlik Personeli Maaşı: Kamu - Özel Sektör Karşılaştırması

Devlet ve özel hastanelerde ve çeşitli kamu kurumlarında temizlik personeli maaşlarını inceledik. Bahsettiğimiz güncel maaş bilgileri, 2024 yılı ocak ayı zammına dayanıyor. Maaş bilgilerinden çıkarabileceğimiz üzere devlette çalışmanın hem maaş hem de yan haklar açısından çok sayıda avantajı bulunduğunu söyleyebiliriz. Özel ve kamu temizlik personeli olmayı ikiye ayırdığımızda karşılaştırma yaparken avantajlarına ve dezavantajlarına bakalım.

  • Öncelikle, özel sektörde iş bulmak daha kolay diyebiliriz. En büyük avantajı, alternatiflerinizin çok olması olsa da maaşların 17.002 TL olan asgari ücretle başlıyor olması da dezavantaj olarak görülebilir.
  • Bildiğiniz gibi, kamuya temizlik personeli olarak atanmak, KPSS gibi zorlu bir sınav sürecinde başarılı olmayı gerektiriyor. Bununla birlikte, başarılı olmanız durumunda direkt olarak 32.500 TL gibi günümüzde normalden çok daha iyi bir maaş ile işe başlıyorsunuz.
  • Özel sektörde temizlik personeli, iş deneyimine bağlı olarak maaşlarını artırabilir. Bununla birlikte, kamuda gerekli şartları sağlayarak kadro, derece ve kademe yükselterek maaşları önemli ölçüde artırabilirsiniz.
  • Özel sektörde çalışan temizlik personelleri, iş deneyimine bağlı olarak maaşlarını artırabiliyor. Fakat, kamuda çalışan temizlik görevlileri ise gerekli şartları sağlayarak kadro, derece ve kademe yükselterek maaşlarını önemli ölçüde artırabiliyorlar.

Öneri içerik: Diş Hekimi Maaşları

Hastanede Temizlik Personeli Nasıl Olunur?

Çeşitli maaş bilgilerini ve çalışma alanlarını anlattıktan sonra akıllarda oluşan hastanede temizlik personeli nasıl olunur sorusu akla geliyor. Adım adım hastanede temizlik personeli nasıl olur bahsedelim:

  • Özel sektörde iş bulmanın kolay olduğunu söylemiştik. Çok sayıda özel hastane, deneyime gerek kalmadan personel alıyor. Bununla birlikte, hijyen sertifikası veya mesleğe ilişkin bir sertifikaya sahip olmak, iş bulma şansınızı artırabilir. Tek yapmanız gereken İŞKUR veya kariyer sitelerine başvurmaktır.
  • Kamuda temizlik personeli olabilmek için KPSS şartı aranıyor. P94 puan türü, çok sayıda kamu ilanında yer alır ve genel olarak, puanlar 90'ın üzerinde bulunur. İlgili puanı aldıktan sonra atamanızı yapılıyor.
  • Şehir hastaneleri, özel-kamu ortaklığı nedeniyle personel yönetiminde özel sektör firmalarını aktif olarak kullanıyor. Bu firmalara da kariyer siteleri aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz.

Hastanede Temizlik Görevlisi Olmak Zor Mu?

Özel sektör çalışanları için hastanede temizlik görevlisi olmak kolaydır. Çoğu durumda herhangi bir vasıf gerekmeden işe alınabilirsiniz. Kamu tarafında durum biraz daha zor, çünkü kamuda temizlik görevlisi olmak için KPSS şartı bulunuyor.

Hastane Temizlik Personeli Görevleri ve Çalışma Saatleri

Hastanelerdeki temizlik görevlileri, belirli bir görev tanımına göre çalışır. Özel sektör ve kamu sektörünün görev tanımlarında çok az fark var. Örneğin, hastanelerde çalışan temizlik personeli, tüm temizlik ekipmanlarının doğru bir şekilde kullanılmasından sorumludur. Ek olarak, haftalık ve aylık temizlik programları için gerekli işleri zamanında tamamlamakla sorumludurlar. Ayrıca, hastane gibi sağlık açısından kritik alanlarda tüm temizlik işlemlerinin sağlık standartlarına uygun olarak yapılmasını garanti etmek gerekir. Özellikle tıbbi atık biriminde çalışan temizlik görevlileri özel bir eğitime tabi tutularak çalışırlar. Son olarak, özel sektörde temizlik personelinin çalışma süresi haftalık 45 saattir. Devlet çalışanları ise haftada 40 saat çalışır. Çalışma şekillerini hastane yönetimi belirler.

Öneri içerik: Polis Maaşları Ne Kadar?

Hastanede Temizlik Görevlisi Yorumları

Temizlik personeli olarak çalışmak isteyenler için hastanede temizlik personeli olarak çalışanlar tarafından yapılan değerlendirmeler de önemlidir. Genellikle temizlik görevlileri özel sektördeki çalışma saatlerinin esnetilebilir olmasından dolayı biraz dert yakınırlar. Çünkü, hastane gibi iş yerlerinde genellikle nöbetler, ek çalışma vb. söz konusu olabiliyor. Ek olarak, özel sektör çalışanları, kamu çalışanlarından daha memnun çalışıyor çünkü çalışma saatleri ve alanlarının çerçevesi net bir şekilde belirlenmiştir. Ancak özel sektörde çalışanların da işlerinden memnun olduğunu belirtmekte fayda var.

Sıkça Sorulan Sorular

Özel ve devlet hastaneleri gibi kurumlarda temizlik personeli maaşlarını, çalışma şartlarını ve nasıl iş sahibi olabileceği gibi bilgileri sizler için paylaştık. Şimdi sıra sık sorulan sorularda.

Kadrolu temizlik görevlisi ne kadar maaş alıyor?

2024 yılında kadrolu temizlik görevlisi maaşı, 17.030. TL ile 32.450 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Hastane temizlikçi maaşı ne kadar?

Özel ve kamu olarak değişebilen bir maaş aralığı söz konusu. Fakat genel anlamda, bir temiz görevlisi maaşı en düşük 17.002 TL iken en yüksek maaş 34.000 TL’yi bulabiliyor.

Hastanelerde temizlik personelleri kaç saat çalışır?

Özel sektör için temizlik personelinin çalışma süresi haftalık 45 saat iken devlette çalışan temizlik personelleri ise haftada 40 saat çalışırlar.