Spor otomobil denince akla ilk olarak İtalyan markaları geliyor. Özellikle Ferrari belkide tüm dünyada spor otomobillerin babası olarak adlandırılabilir. Fakat bir başka İtalyan'da son zamanlarda çok fazla rekabetin içine dahil olmuş durumda.

Pagani markası da 30 yıllık geçmişi ile spor otomobil sektörüne öncülük edenlerden. Peki markanın kurucusu Horacio Pagani kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar. Gelin bu sorulara beraber yanıt arayalım.

Pagani'nin Sahibi Horacio Pagani Kimdir Serveti Ne Kadar 1

Pagani'nin Sahibi Horacio Pagani Serveti Ne Kadar?

10 Kasım 1955 yılında Arjantin'in Santa Fe kentinde dünyaya gelen Horacio Pagani bir iş adamı ve mühendistir. Pagani uzun yıllar Renault ve Lamborghini gibi şirketleri farklı kademelerde görev almasının ardından 1992 yılında kendi otomobil markasını yarattı.

Direk olarak kendi soyadı ile adlandırdığı markasına Pagani ismini veren iş insanı yaklaşık 30 yıldır spor otomobil sektörüne damgasını vurmaya devam ediyor. 

Pagani 1992 yılında kurduğu otomobil markası ile önemli seviyede otomobil satışı yaparak yüksek karlar elde eden bir girişimci iş insanı. Pagani hakkında en çok sorulan sorulardan olan serveti ne kadar sorusuna cevap verelim.

Büyük şirketlerde çalışıp önemli sermayeler elde eden Pgani kendi şirketini de kurarak servetine servet kattı ve 2024 yılı itibari ile 115 milyon dolar net serveti olduğu tahmin ediliyor.

Pagani'nin Sahibi Horacio Pagani Kimdir Serveti Ne Kadar 2

Serveti hakkında bilgi sahibi olduğumuz Pagani'nin hayatına da geniş bir bakış atalım.

Horacio Pagani Kimdir?

İtalyan ve Arjantinli köklerine sahip olan Pagani 1955 doğumlu yani 69 yaşında bir iş insanı. Arjantin'de dünyaya gözlerini açan Pagani'nin babası bir fırıncı annesi ise ev hanımıydı.

Siyah ambulans nedir? Siyah ambulans ne anlama gelir? Siyah ambulans nedir? Siyah ambulans ne anlama gelir?

Pagani, Arjantin'de yaşarken mühendisliğe ilgi duymaya başladı. Ancak başından beri doğduğu kırsal kasabanın, mühendislik kariyeri hayalini gerçekleştirmek için yetersiz olduğunu düşünüyordu.

Çok genç yaşta çalıştığı küçük bir dükkan açtı ve zanaatkarlıkta değerli deneyimler kazandı. Pagani, 20 yaşına geldiğinde ilk F3 yarış arabasını tasarlamış ve üretmişti. Bu Pagani'nin büyük şirketler tarafından farkedilmesini sağladı.

Pagani ilk otomotiv sektöründe ki iş deneyimini Renault markası ile gerçekleştirdi. Renault'ta otomobil gövdesi tasarlaması için işe alınan Pagani yarattığı otomobiller ve bu konuya olan yeteneği ile hemen daha büyük markaların dikkatini çekmeyi başardı.

Pagani'nin Reanult sonrası durağı Lamborghini olacaktı. Lamborghini markasını ziyaret ettiğinde baş direktör Giulio Alfieri ile görüştü ve yaşamını İtalya'da sürdürmeye karar verdi.

1982 yılında İtalya'ya taşına Pagani ardından Lamboghini'de işe başladı. İş hayatına en temel işlerden başlayan Pagani yer süpürmek ile giriş yaptığı sektörde yükselerek baş mühensi rütbesine kadar çıkmayı başardı.

Pagani'nin Sahibi Horacio Pagani Kimdir Serveti Ne Kadar 3

Lamborghini'de baş mühendis olduktan sonraki ilk işi Countach Evoluzione komsepteni hayata geçirmek oldu. Lamborghini'yi bir otoklav almaya ikna etmeye çalıştı, böylece Evoluzione'nin karbon parçalarının üretimini genişletebileceklerdi.

NOT: Otoklav nedir? Otoklav, ortam basıncına ve/veya sıcaklığına göre yüksek sıcaklık ve basınç gerektiren endüstriyel ve bilimsel işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan bir makinedir.

Pagani uzun yıllar hizmet ettiği Lamborghini markasından 1991 yılında ayrılmayı ve kendi yolunu çizmeye karar verdi. 1992 yılında Modena kentinde Pagani otomobil markasını kurdu.

Pagani otomobil ilk aracını ise 1999 yılında üretmeyi başardı, bu aracın ismi ise Zonda idi. Ardından ürettikleri ikinci otomobil olan Huayra piyasaya sürüldü.

Hız tutkunları için üretilen bu arabaların fiyatları ise cep yakıyor. Bazı modeller 20 milyon dolar gibi ücretlere satılabiliyor.

Horacio Pagani hakkında ki yazımızın sonunda sizleri Pagani arabaları hakkında bir video ile baş başa bırakıyoruz.