Ambulanlar genel olarak hastaları hasteneye taşımak için kullanılan bir sağlık aracı olarak tanımlanabilir. Bunun yanı sıra bazı özel durumlarda kullanılan bazı farklı ambulanslar da vardır. Bunlardan bir tanesi de siyah ambulanslar olarak karşımıza çıkıyor. 

Konunun meraklıları siyah ambulans nedir ve ne anlama gelir gibi sorular soruyorlar. Siyah ambulanslar hakkında tüm sorulara sizler için cevap vermeye çalışacağız...

Siyah ambulans nedir?

Siyah ambulanslar çok fazla denk geldiğimiz bir ambulans türü değil. Genellikle sokakta ya da hastanede gördüğümüz ambulanslar beyaz renktedirler. Çok fazla rastlamadığımız için siyah ambulansları görmek bizlerde merak uyandırıyor. 

Ülkemizde siyah ambulans Başbakanı ve Cumhurbaşkanı gibi üst düzey devlet yetkilerinin konvoylarında yer alıyor. Bu ambulans günlük hayatta rastlaştığımız diğer ambulanslara oranla daha donanımlı ve üst düzey teknolojilere sahiptir.

Siyah ambulansların dışında silahlı saldırılara karşı koyabilecek güçte bir zırh mevcut. Ayrıca biyolojik saldırılara karşı önlem alınmış olan ambulansların içinde yoğun bakım ünitesi, elektro şok, sedye ve birde koltuk olduğu bilinmektedir. 

Siyah ambulansın sadece üst düzey devlet görevlilerde bulunması çok kıymetli ve çok pahalı bir araç olduğu anlamını da taşıyabilmektedir.

Siyah Ambulans Nedir Siyah Ambulans Ne Anlama Gelir 2

Siyah ambulans ne anlama gelir?

Siyah ambulansın ülkemiz için önemine ve neden gündem olduğuna biraz değindik. Fakat siyah ambulans farklı ülkelerde ve bölgelerde farklı anlamlara gelebiliyor.

Örneğin İngiltere'de yani Britanya adasında siyah ambulans önemli kişilerin ölümlerinde cenazeyi taşımak için kullanılabiliyor. Tabi ki bu durum yine az önce bahsettiğimiz gibi kültürler arası farklarla açıklanabilir.

Manisa'da Açılan Sergi Ziyaretçiler Tarafından Büyük Beğeni Topladı Manisa'da Açılan Sergi Ziyaretçiler Tarafından Büyük Beğeni Topladı

Bazı Orta doğu ve Asya ülkelerinde de siyah ambulanslar öldüğü kesin olarak bilinen kişileri yani cesetleri taşımak amacıyla kullanılabiliyor.

Fakat siyah ambulansın en çok bilindiği ülkelerden biri olan Çekya ya da eski adıyla Çek Cumhuriyeti'nde durum yukarıdakilerden biraz farklı. İnternette dolaşan bir hikeyeye göre 1980'li yıllarda Çekya'nın başkenti Prag'da bir siyah ambulans korkusu türemişti.

Kimliği bilinmeyen kişiler tarafından kullanılan bir siyah ambulans bölgede çocuk, savunmasız, evsiz ya da yardıma ihtiyacı olan kişileri alır ve onların organlarını kullanırdı. Bir nevi organ mafyası olarakta anılan bu grup siyah ambulans kullandığı için Çekya'da siyah ambulans çok popüler bir araç olarak biliniyor.