Dilan Polat ile Engin Polat çiftiyle başlayan kara para aklama operasyonları ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Sosyal medyada şatafatlı hayatlarını paylaşan birçok fenomenin de dahil olduğu bu olaylara Tayyar Öz ve eşi Özlem Öz de dahil olmuştu.

Bunun üzerine herkes kamuoyunda Tayyargiller olarak bilinen çiftin kim olduğunu öğrenmek için Tayyar Öz kimdir sorusunu soruyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tüm malvarlığına el konulan Tayyar Öz’ün kim olduğunu sizler için araştırdık.

Tayyar Oz Kimdir (1)

Tayyar Öz Kimdir?

Dilan ve Engin Polat çiftiyle bağlantılı sosyal medya fenomenlerine düzenlenen operasyonların ardından eşi Özlem Öz ile ülke gündemine oturan Tayyar Taylan Öz 1987 yılında Kahramanmaraş’ın Süleymanlı köyünde doğdu.

Polat çiftinin yasadışı faaliyetlerine ilk kez dikkat çeken Feyza Altun’a göre gerçek soyadı Özsefil’dir. İlkokul ve ortaokul eğitimini Süleymanlı köyünde alan Tayyar Öz, Kahramanmaraş İbrahim Çalık Lisesi’nde okudu. Sosyal medyada sağlık ürünleri satarak hızla fenomenliğe ulaşarak Tayyar Öz kimdir sorusunun sorulmasına yol açtı.

Tayyar Oz Kimdir 2 (1)

Tayyar Öz Ne İş Yapıyor?

Tayyar Öz kimdir sorusuna cevap arayanlar kendisinin ne iş yaptığını da merak ediyor. Dilan Polat ve Engin Polat gibi güzellik merkezi de işleten Tayyar Öz eşiyle birlikte sosyal medyadan bebekler için krem ve macun satıyor.

Yaptığı satışlarla sosyal medyada fenomen haline gelen Tayyar Öz’ün asıl mesleği doktorluk. Liseyi bitirdikten sonra üniversite giriş sınavını geçip İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi.

Lisans eğitimini burada alan Tayyar Öz, Tıpta Uzmanlık Sınavını geçip İstanbul Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne girdi. Beş yıl boyunca çalışmalarına devam etti ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı unvanını almaya hak kazandı.

Zorunlu hizmetini Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesi’nde tamamladıktan İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tayin oldu. Burada protez cerrahisi ve deformite cerrahisi alanlarında ameliyatlar yaptı. İstanbul, Ataşehir’deki özel kliniğini açmak için devlet memurluğundan istifa etti.

Tayyar Oz Kimdir 3 (1)

Tayyar Öz Neden Açığa Alındı?

‘Tayyargiller’ lüks ve şatafatlı hayatlarından yaptıkları paylaşımlarıyla oldukça dikkat çektiler ve herkesin Tayyar Öz kimdir sorusunu sormasına yol açtılar. Dilan ve Engin Polat davasını takip eden Avukat Feyza Altun’nun kendilerini işaret etmesi sonucu tüm gözler kendilerine döndü.

Avukat Altun, Öz çiftinin son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin etiketlerini değiştirdiklerini, çocuklar için son derece zararlı olmasına rağmen bal içeren macunlar sattıklarını ve faturalarda sahtecilik yaptıklarını fotoğraflarıyla birlikte paylaştı.

Eminem'in Kızı Kimdir? Kaç Yaşında? Hailie Jade Annesi Kim? Eminem'in Kaç Çocuğu Var? Eminem'in Kızı Kimdir? Kaç Yaşında? Hailie Jade Annesi Kim? Eminem'in Kaç Çocuğu Var?

Ayrıca Tayyar Öz’ün kliniğinin internet sitesinde sahte doktor fotoğrafları kullandığını açıkladı. Bu olayların üzerine Öz çifti internet sitesindeki sahte fotoğrafları ve sosyal medyadaki lüks içeren fotoğrafları kaldırdı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne (MASAK) gelen ihbarların ardından 24 Kasım 2023 tarihinde haklarında yasal işlem başlatıldı.

Eşi ve kendisi hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “resmi belgede sahtecilik”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarıyla soruşturma açıldı. Bu soruşturma kapsamında çifte yurt dışına çıkış yasağı verildi ve tüm malvarlıklarına el konuldu.

Tayyar Öz kimdir sorusuna cevap bulduktan sonra eşi Özlem Öz’ün kim olduğuna bakalım…

Tayyar Oz Kimdir 5 (1)

Eşi Özlem Lina Öz Kim?


Özlem Lina Öz 1989 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi Hemşirelik Bölümü'nde eğitim aldı. Tayyar Öz’le evli olan Özlem Öz’ün bu evlilikten üç çocuğu var. Instagram’da üç milyona yakın takipçisi olan Öz’ün Dilan Polat’ı örnek alan paylaşımlar yaptığı iddia ediliyor.