Fenerbahçe son 15 gün içinde tüm kulvarlarda ki iddialarını yitirmiş durumda. Önce Süper Kupa müsabakasına çıkmayan takım ardından da Olimpiakos'a elendi ve Ayrupa'ya veda etti. Fenerbahçe son olarak ligde Sivasspor ile berabere kalarak şampiyonluk şansını mücizelere bıraktı. 

Bu gelişmelerin ardından gelecek sezon takımın başında İsmail Kartal'ın olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Başkanlık seçimi de yapılacak olan Fenerbahçe'de Sadettin Saran adaylığını açıkladı. Sadettin Saran'ın teknik direktör adayı ise İtalyan yıldız antrenör Antonio Conte.

Peki, Antonio Conte kimdir, daha önce hangi takımları çalıştırdı, kaç şampiyonluk kazandı tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 1

Antonio Conte Kimdir?

31 Temmuz 1969 yılında İtalya'da dünyaya gelen Antonio Conte eski milli futbolcu ve teknik direktördür. Çok büyük bir futbolculuk kariyerine sahip olan Conte özellikle Juventus takımı ile büyük başarılara imza atmayı başarmıştı.

Futbolculuk kariyerine İtalya'nın köklü takımlarından Lecce'de başlayan Conte buradan 1991 yılında Juventus'a transfer oldu. İtalyan devinde tam 13 sene forma giyen Conte burada emekli olmuştur.

Conte elde ettiği başarılar ile Juventus'un altın dönemine damga vurmuş oyunculardan birisi. Antonio Conte Juventus'ta kaldığı 13 yılda 5 kez lig şampiyonluğu kazanmayı başardı.

Conte 5 lig şampiyonluğunun yanına 1 Coppa İtalia, 1 Şampiyonlar ligi ve 1'de UEFA Kupası kazanma başarısı gösterdi. 5 yıl boyunca İtalyan devinde kaptanlık yapma başarısını da elde eden Antonio Conte ayrıca Milli takımda da 1994 Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Şampiyonasında da boy gösterdi.

Teknik direktörlük kariyerine 2006 yılında başlayan Conte 18 yıldır teknik direktörlük görevi yapıyor ve dünyanın en iyileri arasında.

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 2

Antonio Conte Teknik Direktör Olarak Hangi Takımları Çalıştırdı?

Teknik direktörlük kariyerine Arezzo ile başlayan Conte burada 1 sezon çalıştı ve Bari takımının başına geçti. Burada Bari ile Serie B'den Serie A'ya çıkan Conte büyüklerin dikketini çekmeyi başardı.

Conte yine 2 yıl sonra Siena takımı ile Serie B'den Serie A'ya çıkmayı başardı. Bu başarısı ile Juventus'un radarına giren İtalyan teknik adam 2011'de siyah-beyazlı kulubün patronu oldu.

Burada 3 yıl üst üstüne şampiyonluk sevinci yaşayan Conte'nin bir sonraki durağı ise İtalya milli takımı oldu. İtalya milli takımı ile ortalama denecek bir performans sergileyen Conte 2016 Avrupa Şampiyonasında takımını çeyrek finale taşısa da turnuva sonrasında takımdan ayrıldı ve İngiltere'nin yolunu tuttu.

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 3

İngiltere'de Chelsea ile muhteşem bir sezon geçiren Conte 3'lü savunma ile adeta ligin kodlarına zarar verdi. 3'lüsü karşısında hiç bir Premier Lig takımı çözüm üretemeyince Conte ligi kazandı.

Fakat Premier ligin yıpratıcılığı Conte ve ekibini de vurdu ikinci sezonunda FA Cup kazansa da ligde 5. olunca Chelsea'den ayrılmak durumunda kaldı.

Conte 1 yıl dinlendikten sonra İtalya semalarına doğru bir yolculuğa daha çıktı. Bir başka İtalyan devi İnter ile anlaşan Conte burada da çok başarılı 2 yıl geçirdi. Ligde bir kez şampiyon olan bir kezde 2.'lik koltuğunu alan İtalyan hoca burada da uzun süre duramadı.

2. sezon sonrası rotayı yeniden İngiltere'ye çeviren Conte bu sefer Tottenham ile anlaştı. İlk sezonunda ligi 4. bitirmesi başarılı olduğu anlamına gelse de. 2. sezonda 5. oldu ve koltuğu bıraktı. Conte 1 yıldır herhangi bir takım çalıştırmıyor.

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 4

Antonio Conte'nin Kazandığı Kupalar Neler?

İtalyan teknik direktör Conte muhteşem bir kariyere sahip tam anlamıyla kazanan bir yapıya sahip olan antrenör bugüne kadar 5 kez lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Kariyerinin en parlak dönemini Juventus'ta geçiren Conte burada 2.40'lık bir puan ortalaması tutturmuştu.

Conte'nin kazandığı kupalar ise aşağıdaki gibidir:

Yıl Lig Takım Kupalar
2010-2011 Serie B Siena Seria A'ya yükseldi
2011-2012 Serie A Juventus 1.'lik
2012-2013 Serie A Juventus 1.'lik
2013-2014 Serie A Juventus 1.'lik
2016-2017 Premier Lig Chelsea 1.'lik
2017-2018 FA Cup Chelsea Şampiyonluk
2020-2021 Serie A İnter 1.'lik

Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı?

Çok parlak bir teknik adamlık kariyerine sahip olan Antonio Conte Fenerbahçe'ye gelir mi. Bu soruya şimdiden cevap vermek çok zor ama evet gelebilir. Biraz nedenleri ile açıklamaya çalışalım. Birincisi Fenerbahçe ülkenin büyük ve taraftarı olan kulüplerinden Conte'de gittiği takımlarda hep bunu gözetiyor.

Hedefi olan takımlarda çalışmak istiyor ve Fenerbahçe'nin hedefi hep şampiyonluk. Conte yüksek maaşlı bir teknik adam. Sadettin Saran ve yönetimi bu yükün altından kalkabilir. Son olarak İtalya bir Akdeniz ülkesi ve insanları bizlere benzer tutkulu kişiler bu nedenle Conte Türkiye'yi sevecek ve gelirse burada mutlu olacaktır.

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 5

Conte'nin kariyerine göz attık birde tecrübeli teknik adamın özel hayatına bir giriş yapalım...

Antonio Conte Evli Mi? Antoni Conte Eşi Kim?

Conte 1.78 cm boyunda yaklaşık 70 kilo ağırlığında her zaman çekici olmayı başaran tam bir İtalyan erkeği. Antonio Conte 2013 yılında eşi Elisabetta Muscarello ile evlendi. Çift evlenmeden öncede yaklaşık 15 yıllık bir beraberliğe sahipti.

Conte ailesinin birde Vittoria adından bir kızları var. Vittoria 16 yaşında genç bir kız. Elisabetta Muscarello'yu Conte'nin çalıştırdığı takımların maçlarında görmeniz mümkün. Kendisi eşinin daima yanında olduğunu ve onunla olmaktan zevk aldığını belirtiyor.

Antonio Conte Kimdir Antonio Conte Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Olacak Mı 7

Max Kruse Futbola Geri Mi Dönüyor? Max Kruse Futbola Geri Mi Dönüyor?

Conte anadili olan İtalyanca dışında İngilizce'yi de çok iyi konuşabiliyor. Antonio Conte Katolik kilisesine dahil bir Hristiyan olarak yaşamını devam ettiriyor. Son olarak özel hayatını merak edenler Conte'yi @antonioconte İnstagram adresinden takip edebilirler.