Max Kruse Futbola Geri Mi Dönüyor? Max Kruse Futbola Geri Mi Dönüyor?

Trendyol Süper Liginde Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşı karşıya gelen Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 geride kapatmasına rağmen maçı 2-1 kazanmasını bildi. Sarı-lacivertli ekibi galibiyeti getiren goller ise yine golcülerinden geldi. Takıma sezon başında katılan kaptan Edin Dzeko bu sezon ligdeki 20. golünü attı. Dzeko ligde bir sezonda 20 gol atan 5. yabancı Fenerbahçe futbolcusu oldu. Sahada takımın hem kaptanı, hem lideri hem de en golcüsü olan Dzeko gol krallığında da İcardi'nin önünde zirvede yer alıyor. Fenerbahçe'de bir başka göz kamaştıran performans ise Belçikalı golcü Mitchy Batshuayi'den geliyor. Sezon başında az forma şansı bulduğu takımdan ayrılmak isteyen forvet devre arasına kadar ligde neredeyse hiç şans bulamamıştı.

Öneri İçerik: Ukrayna'dan Olimpiyatlarda Rusya Olmasın Talebi

İlk 11'de yer aldığı ilk maç olan Kayserispor maçında Hat-trick yapan Batshuayi adeta o günden sonra kendini buldu. Ligde 10. golünü kaydeden Belçikalı yıldız kendi kariyerinin de en golcü sezonlarından birisini yaşıyor. Toplam gol sayısında neredeyse Dzeko'yu yakalayan Batshuayi dakika gol istatistikleri baz alındığında Avrupa'nın da zirvesinde yer alıyor. Belçikalı bulduğu kısıtlı süreye rağmen bu sezon resmi maçlarda toplamda 22. golünü kaydetti. Dzeko'da yaşına rağmen gösterdiği performans ile hala Avrupa'nın en iyi golcülerinden olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Özellikle kritik maçlarda sahne alan Bosnalı oyuncu dün attığı golle de geri dönüşün fitilini ateşlemişti.

Fenerbahçe Süper Lig Rekoru Kırdı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe üst düzey bir deplasman performansı sergilemeye devam ediyor. Bu sezon ligde deplasmanda hiç kaybetmeyen Fenerbahçe sadece 1 beraberlik aldı. Deplasman maçlarında sadece Adana Demirspor'a puan kaybeden Sarı-lacivertliler bu istatistiği ile tüm Avrupa lig maçları baz alındığında zirvede yer alıyor. Fenerbahçe önümüzde ki süreçte ligde oynayacağı deplasman maçlarında 1 puan daha alırsa lig tarihinde bir sezonda deplasmanda alınmış olan en yüksek puana ulaşacak. Fenerbahçe'nin bir daha ki deplasman maçı ise Sivas'ta Sivasspor karşılaşması olacak.