Maden suyu ve Soda birbirine çok fazla karıştırılan içeceklerdendir. Birbirine çok fazla karıştırılan Maden suyu ile soda aynı şey mi ve soda mı daha sağlıklı maden suyu mu soruları merak edilmektedir. Gelin birlikte bu sorulara cevap vermeye çalışalım.

Maden suyu ile soda aynı şey mi?

Maden suyu ve soda, gazlı içecekler arasında en çok tercih edilen içicekler arasındadır. Çok fazla tüketilen bu iki içecek birbirine çok fazla karıştırılmaktadır. Dışarıdan bakıldığı zaman aynı gibi gözüken bu iki içecek aslında aynı değildir. Maden suyu ile soda aynı şey mi? işte detaylar..

Maden suyu doğal kaynaklardan elde edilen mineralli bir suyken,soda normal bir suya karbondioksit gazının eklenmesiyle elde edilen gazlı bir içcecektir.

Maden suyu daha doğal bir içecekken , soda işlenmiş yapay bir içcektir. Manden suyu doğal mineralli bir içecek olduğundan dolayı demir, potasyumi magzenzyum,kalsiyum, silikat gibi önemli minarellere sahip bir içecektir.

Maden Suyu Ile Soda Aynı Şey Mi Soda Mı Daha Sağlıklı Maden Suyu Mu (1)

Doğal minallere sahip olan maden suyunun bir çok faydası vardır. Maden suyu içindeki doğal minaralleri ile birçok faydası varken sodanın pek fazla olduğu söylenemez. Sade sodanın daha çok mideyi rahatlatma işlevi göremektedir. Sodanın birçok çeşidi vardır.

Çeşitli aromlar eklenerek tatlandırılabilen soda  yüksek şeker içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı olabilir.  Bu sebeple eğer soda tüketmek istiyorsanız sade soda tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kene Ne Zaman Çıkar? Kene Nasıl Çıkarılır? Kene Ne Zaman Çıkar? Kene Nasıl Çıkarılır?

Maden Suyu Ile Soda Aynı Şey Mi Soda Mı Daha Sağlıklı Maden Suyu Mu (3)

Maden suyu içindeki doğal minaraller yüzünden insan sağlığı açısından oldukça yararlı bir içecektir. Maden suyu  içindeki doğal minarellerin yanında günlük su ihtiyacımızı karşılar. Bu bakımdan maden suyu tüketmek daha mantıklıdır ancak fazlasını tüketmemekte fayda vardır. Maden suyu gereğinden fazla tüketildiği zaman olumsuz etkileri olabilir. Uzmanlar maden suyunu günlük 1-2 bardak tüketmemizi önermektedir.

 Soda mı daha sağlıklı maden suyu mu?

Maden suyu ile soda aynı şey mi? sorusunun yanında Soda mı daha sağlıklı maden suyu mu? sorusu da oldukça merak edilen konular arasındadır.

Maden suyu tüketmek daha sağlıklıdır. Maden suyu sodaya göre oldukça yararlı etkileri vardır. Maden suyunun içinde emir, potasyumi magzenzyum,kalsiyum, silikat gibi bir çok faydalı minaraller bulunmaktadır. Bu minareller insan  sağlığı açısından daha yaralıdır ayrıca maden suyu doğal işlenmemiş bir içecektir. 

Maden Suyu Ile Soda Aynı Şey Mi Soda Mı Daha Sağlıklı Maden Suyu Mu (2)

Sade sodanın suyun içerisine karbondioksit gazı eklenmiş yapay bir içecektir. Suya karbondioksit eklenerek yapılan bu içeceğin birçok çeşidi bulunmaktadır.  Soda tüketmek isteyenler sağlık açısından sade soda tercih edebilir.

 Aromalı sodalar içeriğindeki yapacay tatlandırıcı ve yüksek şeker oranından dolayı sağlığa oldukça zararlı bir içecektir.