Yazıları ve yaptığı televizyon programları nedeniyle pek çok kişi tarafından tarihçi olarak bilinen Murat Bardakçı aslında kim? Mesleği ne ve kaç yaşında en merak edilen konular arasında yer alıyor.

Tayyar Öz Kimdir? Ne İş Yapıyor? Neden Açığa Alındı? Eşi Özlem Lina Öz Kim? Tayyar Öz Kimdir? Ne İş Yapıyor? Neden Açığa Alındı? Eşi Özlem Lina Öz Kim?

Gazeteci, yazar ve televizyon programcısı kimliğiyle tanınan Murat Bardakçı kimdir tüm detaylarıyla haberimizde, sizler için derledik.

Murat Bardakci 4

Murat Bardakçı Kimdir?

Murat Bardakçı kimdir sorusuna ilk olarak ünlü gazetecinin doğum tarihi ile başlayabiliriz. 25 Aralık 1955’te İstanbul’da doğan Murat Bardakçı, oğlak burcudur.

Gazeteci, yazar ve televizyon programcısı olarak tanınmaktadır. Bardakçı en çok Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış dönemine ait yaptığı çalışmalar ile bilinmektedir. Ailesinin tek çocuğu olan Murat Bardakçı eğitimi Ankara Atatürk Lisesi mezuniyeti ile devam etmiştir.

Ünlü gazeteci Murat Bardakçı’nın anne ve babası 1966 yılında ayrılmıştır. Bardakçı, lise eğitiminden sonra üniversiteyi Ankara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır.

Ekonomi mezunu olsa da asıl ilgisi tarih üzerine olduğu için bu alana yönelmiştir. Bardakçı, 5 oldukça iyi bilmektedir.

Murat Bardakci 5

Murat Bardakçı Kariyeri

Murat Gökhan Bardakçı, musikiye olan ilgisi nedeniyle Türk ve İslam müziği tarihiyle ilgili belge, fotoğraf, film ve ses kayıtlarını derleyip geniş bir nota arşivi oluşturmuştur. Türk müziğine yönelik çok sayıda araştırması da bulunmaktadır. Aynı zamanda 2006’da Kanal D’de yayınlanan Son Osmanlılar belgeselinin senaryosunu yazmıştır.

Murat Bardakçı’nın çeşitli musiki yazı sistemlerinde uzmanlığı bulunmaktadır. Bardakçı, yaylı tambur çalabilmektedir. 2018 yılında ise cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’na atanmıştır. Bunların yanı sıra Murat Bardakçı, Orta Doğu Muhabirliği de yapmıştır.

Sıklıkla tarihçi sanılan Murat Bardakçı, bu konuya her seferinde açıklık getirerek kendisinin gazeteci olarak daha geniş kitlelere tarih ile ilgili kitaplar, içerikler ulaştırabildiğini söylemiştir. Yazım dili olarak ise İngiliz çağdaş tarih yazımına yakın olduğunu söylemiştir.

Murat Bardakçı Kaç Yaşında?

Murat Bardakçı kimdir merak edenlerin sorduğu bir diğer soru Bardakçı’nın kaç yaşında olduğudur. 1955 doğumlu olan Bardakçı, 2024 itibariyle 69 yaşındadır.

Murat Bardakci 6

Murat Bardakçı Soyu Nereden Gelir?

Ünlü gazeteci ve yazar Murat Bardakçı kimdir merak edilirken Bardakçı’nın kökenlerinin nereye dayandığı da aratılmaktadır.

Başarılı yazarın aile kökenleri Milli Mücadele dönemine kadar dayanmaktadır. Murat Bardakçı’nın dedesi Elazığ, Diyarbakır, Çorum, Denizli ve Konya valilikleri yapmıştır. Bardakçı’nın dedesi Milli Mücadele kahramanlarından Cemal Bardakçı’dır. 

Murat Bardakçı Kitapları

Murat Bardakçı’nın tarih bilgisini, araştırma ve derlemelerini topladığı pek çok kitap bulunmaktadır.

Tarih odaklı Murat Bardakçı kitapları şu şekilde sıralanabilir:

  • Enver (2015)
  • Son Osmanlılar & Osmanlı Hanedanı'nın Sürgün ve Miras Öyküsü (1991)
  • Osmanlı’da Seks (1992)
  • Neslişah (2011)
  • Reddimiras (2023)
  • Talat Paşa’nın Evrak-ı Metrukesi (2008)
  • Şahbaba: Osmanoğullarının Son Hükümdarı VI. Mehmed Vahideddin’in Hayatı, Hatıraları ve Özel Mektupları (1998)
  • Atatürk’ün Mutfağı Ciltli (2022)
  • Mustafa Kemal Paşa ile Latife Hanım’ın Boşanmalarının Belgeli Öyküsü (2021)
  • İttihatçının Sandığı (2014)
  • Safiye Ciltli (2017)
  • Yıkılış ve Kuruluş: Osmanlı İmparatorluğu’nun Çöküş ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Belgeleri (2018)
  • Refik bey (1995)
  • Neslishah: The Last Ottoman Princess (2017)
  • Bir Devlet Operasyonu 19 Mayıs Ciltli (2019)
  • Fener Beylerine Türk Şarkıları (1993)
  • Üçüncü Selim Devrine Ait Bir Bostancıbaşı Defteri (2013)
  • Murat Bardakçı Koleksiyonu’ndan 25 Bestekarın El Yazısı ile 25 Eser (2011)
  • Prozodi Dersleri

Murat Bardakçı bu çalışmalarının yanı sıra çeşitli mecralara yazılar da yazmaktadır. Günümüzde çalışmalarına halen devam etmektedir.

Murat Bardakci 3

Murat Bardakçı Kaç Dil Biliyor?

Murat Bardakçı kimdir öğrenenler, gazetecinin kaç dil bildiğini de merak etmektedir.

Murat Gökhan Bardakçı, pek çok dili akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. Günlük olarak not aldığında Osmanlı Türkçesi’ni tercih eden Bardakçı, İngilizce, Fransızca, Farsça, Arapça dillerini akıcı bir şekilde konuşabilmektedir. 

Murat Bardakçı Hangi Kanalda Program Yapıyor?

Tarihin Arka Odası isimli programla bilinirliği oldukça artmıştır.

Murat Bardakı'nın Eşi Kimdir?

Murat Bardakçı, 2004’ten beri birlikte olduğu Ayşegül Bardakçı ile 2009 yılında evlenmiştir. İkilinin nikah şahitliğini gazeteci Fatih Altaylı yapmıştır. Ayşegül Bardakçı, sahaf İbrahim Manav’ın kızıdır. Sanat tarihi mezunu olan Ayşegül Bardakçı, aynı zamanda babasının sahaf dükkanını işletmektedir. 

Murat Bardakçı Çocuğu Var Mı? 

Murat Bardakçı kimdir sorusunun yanı sıra Bardakçı’nın çocuğu olup olmadığı sorgulanmaktadır. Murat Bardakçı’nın bir çocuğu olduğuna dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Haberimizde gazeteci Murat Bardakçı kimdir sorusunun cevabını derinlemesine yanıtladık.

Murat Bardakci 2